Ако погледнете цените на нефта - това не са най-високите,

...
Ако погледнете цените на нефта - това не са най-високите,
Коментари Харесай

Икономист: Настоящата година ще е лоша по отношение на инфлацията и цените

Ако погледнете цените на нефта - това не са най-високите, които в миналото е имало. Цената на нефта беше най-висока през 2008г., когато доближи 147 $ на барел. Може да се запитате за какво цените на дизела и бензина са толкоз високи. Според мен е обвързвано с рафинерията от Русия. Правителствата се пробват да подхващат дейности за понижаване на акциза, само че още веднъж не се понижава цената. Хората продължавата да карат колкото преди. Може би малко по-бавно, с цел да понижат потреблението, само че това не е доста. Това сподели икономистът Дейвид Смит в ефира на бТВ.

" Президентът Байдън беше в Саудитска Арабия преди няколко дни в опит да ги накара да извличат повече петрол. Настоящата година ще е неприятна във връзка с инфлацията и цените, само че се надявам това да премине през другата година ", сподели Смит.

" Европейската комисия се пробва да накара страните да понижат потреблението си на газ с 15%, с цел да има повече газ през зимата ", добави той.

" Европейската централна банка потегли с концепцията, че инфлацията е краткотрайна, както и че не могат да създадат нищо изключително по отношение на нея, тъй като не могат да повлият на цените на петрол и храна, не могат да спрат нашествието в Украйна. Но Европейската централна банка разбра, че би трябвало да се направи нещо, с цел да се попречи пътят на инфлацията. Идеята на увеличението на лихвените равнища е да боли, по този начин ще се понижи инфлацията ", разяснява икономистът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР