Ако по една или друга причина се стигне до оставка

...
Ако по една или друга причина се стигне до оставка
Коментари Харесай

Какво следва, ако правителството подаде оставка?


Ако по една или друга причина се стигне до оставка на кабинета, то съгласно Конституцията още веднъж ще се завърти така наречен парламентарна рулетка.

При нея получилата най-вече гласове на последните избори политическа мощ - " Продължаваме промяната " ще има опция да сформира ново болшинство и ново държавно управление, показва БТВ.

Ако не съумеят, президентът връчва изследователски мандат на втората партия - в тази ситуация ГЕРБ, а в случай че и те се провалят, Румен Радев ще избере да връчи директория с управнически мандат на трета групировка, този път по негов избор.

Ако всички тези опити не съумеят, президентът разпуска 47-ото Народно заседание, назначава служебно държавно управление и дефинира дата за предварителни парламентарни избори.

Тройната коалиция може да продължи да взима решения в Народното събрание като да вземем за пример да смени петимата министри или да назначи нов ръководител на КПКОНПИ.

Тези решения се взимат с нормално болшинство или най-малко 62-ма народни представители. Голямо болшинство е належащо в избрани процедури като да вземем за пример избор на съмнение, превъзмогване на президентско несъгласие или избор на нов състав на Висш съдебен съвет.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР