Ако Пламен Георгиев е лицето на борбата с корупцията, на

...
Ако Пламен Георгиев е лицето на борбата с корупцията, на
Коментари Харесай

Симеон Иванов пред Фрог: Ако Пламен Георгиев е лицето на борбата с корупцията, на ГЕРБ дупе да им е яко

Ако Пламен Георгиев е лицето на битката с корупцията, на ГЕРБ дупе да им е крепко. Това сподели пред Фрог нюз Симеон Иванов- някогашен юристконсулт в столична община и ръководител на политически клуб „ Звено “. Ето какво още показа той във връзка със свадите към парцелите на Георгиев:
Г-н Иванов, шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев дефинира абсурда с парцелите му като „ компроматни нелепости “. Вие склонен ли сте с тази констатация?
Много скърбя, само че ще възразявам на сътрудника. В неговият случай приказваме за разминаване на данните за парцела му в три документа. Това са нотариалния акт, имотната му декларация пред сметната палата и ипотеката на жилището пред банката. По принцип това е наказуемо по Наказателен кодекс. При изтъкване на погрешни данни, с цел да получиш заем от банкова институция, се планува наказване от 3 години отнемане от независимост. Точно поради това на Пламен Георгиев доста му се желае да е компроматна война, само че не е. В случая не би трябвало да се приказва единствено за наказателната страна на нещата, само че и за моралната. Как по този начин шефът на такава сериозна организация, която трява да управлява политиците и името му се спрягаше за основен прокурор, е позволил да има разминаване в три доста значими документа?!

Може пък да е инцидентно.
Тук не може да се приказва за случайност. Ако има разминаване за един документ, разбирам. Но в тази ситуация приказваме за три документа с друго наличие. За каква война става дума, щом Пламен Георгиев персонално е взел участие в правенето на тези документи?! Кой води войната, не разбирам?

Г-н Георгиев приказва за олигарси, които сякаш бил подгонил.
Ами дано да ги уточни. Защо не им каже имената? Защо се крие и от кого? Да не би да желае да подписа договорка с тях?! Само допускам. Като е споделил „ а “, да каже и „ б “. Преди няколко дни персонално Пламен Георгиев обяснаваше, че не той, а сътрудниците му правят инспекциите. Сега пък твърди, че той подгонил олигарсите. Ами дано да каже по кое време споделя истината.

Шефът на КПКОНПИ не дава отговор на въпроса дали терасата, която е близо 200 квадрата, се употребява от другите хора в блока, тъй като твърди, че става дума за общи елементи. Защо бяга от този въпрос?
Видно е от фотосите и от нотариалния акт, че други хора не могат да употребяват това пространство. И че то е включено в неговия нотариален акт. Защо тази тераса е била посочена при изповядване на договорката като негова, в случай че не е по този начин?

Такива случаи срещали ли сте във вашата процедура като юристконсулт в столична община?
Не, не съм. Такова знамение и разминаване за първи път виждам. В кадастъра това пространство е посочено като негова тераса, а не като обществено.

Днес Пламен Георгиев се появи на обществено място с защита на НСО. Как си обяснявате обстоятелството, че след сходен скандал такива хора се обкръжават от гардове?
Един сътрудник с голям опит в израелските специфични служби споделя, че най-хубавата защита е държанието. Никаква защита не може да те избави, в случай че продължаваш да се държиш по този метод, в случай че газиш закона или пък мачкаш обществото. Стоил Славов имаше непробиваема защита от наши някогашни чиновници. И какво от това? Тя избави ли го? Не.

Днес защитата, обаче пазеше Георгиев от публицисти.
Щом ползваш защита против публицисти, значи вкарваш вълка в кошарата. Пламен Георгиев е обществена персона и дължи отговори на обществото. Ако не ги даде, държанието му ще рефлектира пагубно върху ръководещите. И министър председателят Бойко Борисов би трябвало да си даде ясна сметка за това. Нали той твърди, че ръководството му се бори с корупцията по високите етажи на властта. Пламен Георгиев ли е лицето на тази битка?! Ако е по този начин, на ГЕРБ дупе да им е крепко.

Не стана ли безмислен въпросът за морала, откакто политиците, облажили се с жилища, обяснават, че всичко им било законно?
Вие повдигате един доста заплашителен въпрос за една доста взривоопасна смес-морал и политика в България през 21-ви век. Такова знамение нормално взривява кариери. Няма морал. Той се мери в придобиване на власт, пари парцели и бизнеси. У нас законите служат за реализиране на противозаконни цели.

Нямате ли чувството, че корупцията у нас е узаконена?
Тя е превзела всичко, по тази причина и няма потребност да бъде узаконявана. Тя е над закона.

В момента ние се намираме в обстановката, в която бяхме през 1933 година. Тогава всички са се боричкали в Народното събрание за така наречен „ постни и блажни дробчета “. В пресата е имало подобен термин. По това време България е била най-изостаналата страна в Европа. Нямало е Европейски Съюз. Фактът е, че няма наказуемост в политическите и бизнес среди, стигнали сме в състояние до което никаква конституционна форма и законова рамка не може да бъде прилагана в политиката и в публичния живот. Вече е късно. Допреди 10 години имаше късмет. Сега всичко е свършило.

И какво следва?
Тотален разпад. Той ще продължи до момента в който изцяло загубим земята си.

Интервю на Катя Илиева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР