Ако пчелите изчезнат от Земята, ние, хора, ще ги последваме

...
Ако пчелите изчезнат от Земята, ние, хора, ще ги последваме
Коментари Харесай

Пчелите - отново в сериозна опасност

Ако пчелите изчезнат от Земята, ние, хора, ще ги последваме в границите на идващите четири години. И по тази причина ще би трябвало да виним само себе си.

Проучване в Швейцария откри, че три четвърти от всичкия мед в международен мащаб съдържа най-малко един от петте най-разпространени в земеделието пестициди , които са потвърдено нездравословни за пчелите.

Въпреки че равнището на нездравословни частици във всичките 198 образци в изследването било под това, което се смята за рисково за хората, количеството било задоволително, с цел да аргументи щета на насекомите. Мострите били взети от всички континенти като се изключи Антарктика, като тези от Европа, Северна Америка и Азия били с най-високо наличие на пестициди .

Поглъщайки някой от токсичните химикали, пчелите губят способността си да запаметяват направления и да научават нови такива , което ги прави изцяло безпомощни и ги обрича на гибел.

Някои от мострите били взети от кошери, ситуирани сред био ферми, където се счита, че използването на пестициди е сведено до абсоютния най-малко, само че даже и те съдържали нездравословни химикали. Учените поучават, че сега в света няма безвредни места за насекомите , поради мащабите на земеделската промишленост на всеки континент.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР