Ако овладеете тези 7 неща, хората около вас ще ви

...
Ако овладеете тези 7 неща, хората около вас ще ви
Коментари Харесай

7 трика, с които ще накарате хората да ви харесват повече

Ако овладеете тези 7 неща, хората към вас ще ви харесват доста повече!

1. Усмихнете се на индивида след няколко секунди, а не незабавно

По този метод усмивката ви ще се схване като доста по-искрена. Ако пък се усмихнете в секундата, в която погледнете другия, усмивката ви ще наподобява малко “пластмасова ”.

2. 60% пряк контакт с очи

Не избягвайте погледа на другия, само че и не го задържайте прекомерно. Доказано е, че е най-добре да поддържате зрителен контакт през 60% от времето на диалога. При 90% да вземем за пример, това се усеща като демонстрация на експанзия.

3. Дръжте тялото си изправено

Хубавата изправена стойка основава чувство за убеденост. Така индивидът против вас също по този начин ви възприема като открит събеседник. Смъкнатите плещи, прегърбеното тяло и погледът, забит в земята, са постоянно отблъскващи.

4. Покажете интерес

Хората обичат да се усещат значими. И харесват оня, който ги гледа с интерес, слуша ги деликатно, задава спомагателни въпроси.

5. Отървете се от нервните жестове

Те карат и индивида отсреща да се усеща нервозен. И да ви възприема като нервна и прикрита. Недейте да усуквате кичури коса към пръстите си, да се пипате непрекъснато, да хапете устни, да си играете с пръстените и с колието си. Замисляйте се какви сходни жестове са типични за вас и си поставете за цел да ги елиминирате от държанието си.

6. Покажете емпатия

Това значи несъмнено равнище на харесване, реципрочност, съпреживяване. Усмихвайте се, когато говорите. Постарайте се гласът ви да звучи по-ведро и благо. Нека интонацията и репликите, както и изражението на лицето ви, да показват схващане. Ако някой ви споделя неприятна преживелица, дискретно можете да го докоснете по рамото, с цел да изразите състрадание и да създадете усещане, че сте топъл човек.

7. Предварително визуализирайте срещата

Отделете малко време авансово и си представете срещата. Репетирайте мислено репликите си, застанете пред огледалото и се поупражнявайте да стоите изправени и да се усмихвате решително, а не напънато. И нещо доста значимо – създавайте си позитивна настройка и се настройвайте, че в действителност харесвате този човек. Колкото по-позитивни са упованията ви, толкоз повече индивидът ще ви хареса.

Препоръчваме ви още:

Май не желая, но в случай че ти доста искаш… ами, не знам

Какво прави една жена страхотна в леглото

Номофобия: Ужасът да не останеш без телефон

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР