Ако отдавна мечтаете да придобиете жилище, а финансите пеят лебедови

...
Ако отдавна мечтаете да придобиете жилище, а финансите пеят лебедови
Коментари Харесай

На цената на чаша кафе: 8 града, където продават имоти само за стотинки и вие не знаете

Ако от дълго време мечтаете да придобиете жилище, а финансите пеят лебедови романси, тогава може да разгледате по-отблизо нашата селекция.

Спор няма, че цените на недвижимите парцели се повишават всяка година. Има обаче места по света, в това число и в Европа, където къщи се раздават за смешни пари или даже гратис. Нека да забележим за кои градове и страни става въпрос:

Самбука, Италия 
                             

В доста градове и села в Италия, където гъстотата на популацията е ниска, се предлага закупуване на недвижими парцели единствено за едно евро. Това се прави, с цел да се усили броя на популацията в съответните региони, а къщите, от които са се изнесли предходните притежатели или наематели, да не са празни. Но имайте поради, че къщите в Самбука надалеч не са в най-хубавото си положение. Затова държавното управление задължава новите притежатели да ремонтират къщата в границите на три години. Има даже избрана сума, която закупилият съответния парцел би трябвало да отдели за ремонт – 15 хиляди евро.

Рубе, Франция 
                             

Рубе е дребен град в северната част на страната, ситуиран на границата с Белгия. Мястото е стопански устойчиво и продължава да се развива всяка година. Властите възнамеряват последователно да заселят всички региони и да придадат хубав тип на града. „ Искаме да реализираме това, като притеглим нови поданици, които ще купят порутени здания за стотинка и по-късно ще ги възстановя и освежат сами “, споделят от града.

Както и в Самбука, къща в Рубе ще коства единствено едно евро. Купувачът обаче би трябвало да се ангажира да живее в него най-малко пет години, през което време да влага всички финансови сили в ремонт, с цел да получи парцела на тази цена. 

Токио, Япония 



Населението на Токио е 13,96 милиона и наподобява, че въобще не би трябвало да има празни къщи. Те обаче съществуват. Появата им е обвързвана с едно извънредно поверие – счита се, че в случай че в къщата се случи някаква неволя, тогава към този момент не е допустимо да се живее в нея. Естествено това вярване се следва единствено от локалните, които от време на време оставят парцелите си на произвола на ориста.

Чужденците обаче не имат вяра в това. Не са малко тези от тях, които мечтаят да се реалокират за непрекъснато в столицата на Япония.

Окутама, Япония



В суеверието, че човек би трябвало да напуща къщите, в които е станал случай, имат вяра освен в Токио, само че и в цялата страна. Затова в село Окутама има доста празни недвижими парцели. Те в комбиниране с красивата природа и тихите уединени кътчета в близост притеглят доста туристи.

Забелязвайки интереса на младежите към Окутама, управляващите са въвели специфична стратегия – единствено хора не по-възрастни от 43 години могат да се реалокират в празните къщи в селото. Също по този начин би трябвало да живеете в къщата минимум 22 години, преди да стане непрекъсната благосъстоятелност.

Бъфало, Съединени американски щати



Градските управляващи са създали специфична стратегия – Urban Homestead Program. Част от нея включва закупуването на къща на цена от едно евро. Изискванията са съвсем същите: би трябвало да живеете в новия неподвижен парцел най-малко три години, през което време да инвестирате в обновяването му. Ето по какъв начин град Бъфало прави града хубав и не харчи пари за разрушение.

Детройт, САЩ 
                             

Рапърът Еминем е роден в този град и по това време Детройт не e доста издирван измежду новодошлитe поради високата престъпност, банкрути и безработица. Това става причина жителите да спрат да имат вяра, че градът може да бъде изработен хубав и прелъстителен за туристите. Затова управляващите стартират да раздават остарели къщи за малко пари, защото никой с изключение на бездомните не се нуждаe от тях. Други щати също оферират евтина земя – икономическото положение там е доста по-добро, в сравнение с в Детройт.

Ливърпул, Великобритания 



Според статистиката минимум 200 хиляди къщи са опустели за половин година в Ливърпул. Много от някогашните им притежатели са напуснали парцела по време на безработицата през седемдесетте, осемдесетте и деветдесетте години.

Властите не губят вяра и към момента възнамеряват да заселят покрайнините на града, продавайки къщи на цена от едно евро. Правилата за закупуване обаче са строги: това би трябвало да е първата договорка с неподвижен парцел в живота ви, би трябвало също по този начин да имате поданство и да се ангажирате да ремонтирате постройката в сходство с условията на града.

Кандела, Италия

Понякога градските управляващи в Италия даже заплащат на хората, с цел да се реалокират в друга къща. Сред градовете да вземем за пример, в които това се случва, е Кандела. Правителството е готово да заплати 2000 евро на тези, които вземат жилища тук. Защо го вършат ли? За да не бъде градът изцяло празен, макар че в миналото е бил проспериращ, само че по-късно стопира развиването си, в резултат на което доста поданици го напущат. Само си представете: през 90-те години тук са живели 18 хиляди души, а през 2019 година - 2,7 хиляди.

За да получите пари за пренасяне, би трябвало да сте италиански жител и да печелите най-малко седем и половина хиляди евро годишно. Има още едно изискване: в случай че се преместите в града без семейство в прелестна изолираност, тогава ще ви платят единствено 800 вместо 2000 евро.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР