„Ако оставим настрана емоциите и погледнем само фактите и икономическата

...
„Ако оставим настрана емоциите и погледнем само фактите и икономическата
Коментари Харесай

Кметът на Оряхово рапортува на Аврамова: Избрахме кметове на ГЕРБ във всяко населено място

„ Ако оставим настрани страстите и погледнем единствено обстоятелствата и икономическата логичност - за последните четири години вложенията, които влязоха в община Оряхово от постановления на Министерски съвет, национално финансиране от разнообразни министерства, финансиране по оперативни стратегии и грижа за възрастни хора - са 45 млн. лева “, съобщи кметът на Оряхово Росен Добрев на представянето на претендентите за народни представители от ГЕРБ-СДС в града, съобощиха от партийната централа.

На него участваха лидерът на листата Петя Аврамова, претендентите Красен Кръстев и Малина Николова. Събитието се състоя в новия Крайдунавски парк, построен със средства по опративна стратегия.

„ Само работеща стопанска система и мощна страна може да обезпечи такива средства за дребна община като нашата. Сега е моментът да благодаря на Петя Аврамова за съдействието за тези вложения “, добави Росен Добрев. Той напомни, че на последните локални избори жителите на община Оряхово са избрали кметове от ГЕРБ за всяко обитаемо място. Няма по-добра оценка и доказателство за положителната ни взаимна работа, безапелационен беше Росен Добрев.

„ В мое лице екипът на Община Оряхово и хората тук ще имат съдружник и другар. Надявам се на вашата поддръжка, с цел да продължим да обновяваме и развиваме освен Оряхово, само че и цялата ни област, и България “, обърна се Петя Аврамова към хората. Тя добави, че като министър на районното развиване се е стремяла да оказва помощ на област Враца, а държавното управление и министър председателят Борисов са потвърдили, че Северозападна България в действителност е приоритет с вложенията, отделени тук.

Ремонтиран е пътят Селановци – Кнежа, който е част от републиканска пътна мрежа. Със средства от постановления на Министерски съвет е ремонтирана фасадата на архитектурен монумент Екимджиевата къща в града, реконструирана е спортната зала по битка, прави се ремонт на постройката на общинска администрация в Оряхово, към 4,8 млн. лева от тези средства са за ремонт на уличната мрежа на територията на общината. Малко над 1,7 млн. лева са отпуснати от Министерство на регионалното развитие за спешно подсилване на свлачища и за реорганизация и доизграждане на ВиК мрежа. Близо 13,5 млн. лева е планът за създаване на апаратура за авансово отнасяне и компостиране на боклуци, финансиран по Оперативна стратегия Околна среда.

В Селановци Петя Аврамова, Красен Кръстев, Малина Николова и Росен Добрев се срещнаха с кмета на селото Росица Койнова и поданици на ремонтирания бул. „ Стефан Стамболов “. Росица Койнова регистрира, че преди 9 години е направила равносметка на положението на улиците на територията на Селановци и от 78 км. улици на територията му, 88% са били без никаква настилка. „ Сега разликата е голяма “, добави тя.

„ Намираме се в комплицирана конюнктура, подбудена от пандемията от COVID-19, само че това не би трябвало да Ви спре да бъдете дейни и да гласувате на 4 април “, сподели Малина Николова. Тя добави, че в изборния ден ще бъде основана организация, която да обезпечи сигурност на всички участници в изборния развой.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР