Ако онзи ден най-интересната фигура в страната беше Слави Трифонов,

...
Ако онзи ден най-интересната фигура в страната беше Слави Трифонов,
Коментари Харесай

Първан Симеонов каза защо Радев е най-интересен

Ако оня ден най-интересната фигура в страната беше Слави Трифонов, в този момент забавната фигура е Румен Радев “. Това разяснява в изявление за БНР Първан Симеонов, изпълнителен шеф на „ Галъп интернешънъл болкан “.

„ В момента българското общество може да прояви систематична неточност – да търси нова мощна персона, която да размени остарялата мощна персона, а не да търсим политики, дълготрайна визия, промени. /…/ Това е шансът на Радев. Проблемът е, че той кандидатства да стане президент, а не министър председател. Кое е значимото при облика „ Радев “ - разсъждаваме като политически облици, не като персони: това е една от дребното варианти, които могат да трансформират, без да счупят. “, продължи с разбора си социологът.

В тази шарена обстановка съгласно анализатора има евентуален публичен капан – вероятното въодушевление към една фигура и да ни се услади ексклузивен кабинет, което би се отразило върху демократичните рефлекси на обществото.

Българското общество не е толкоз революционно настроено и единствено въз основа на анти-ГЕРБ вълна няма да даде решаващо болшинство, означи още Първан Симеонов.

Според него е значимо кое би било „ лепилото “ и може ли президентът Румен Радев да бъде „ политически патрон на едно такова обединяване, както беше политически патрон на митингите “.

Българското общество не е тежко революционно настроено, не желае внезапни промени и в случай че желае смяна – то е да размени съществуващото с нещо несъмнено. То към този момент не е склонно на огромни предоверявания, счита Първан Симеонов.

Моделът, който служебното държавно управление обрисува, може да се хареса на хората, уточни Първан Симеонов. И добави: „ Може да им хареса на хората тази формула – след многогодишно ръководство постоянно има потребност от известно ободряване. “

30 години все някой нещо изчегъртва, все се вършат проверки, добави политологът. Относно сегашните настройки за проверка и дали има свръхочаквания за такава той посочи: „ Протестът нажежи пристрастеностите, поляризира обществото и единият лагер желае това. Другият ще го назова реваншизъм. “

„ Не съм сигурен, че Българска социалистическа партия върви към своя залез. Корнелия Нинова е в режим на цялостна искреност – за всеки има неприятна вест, нищо не е спестено “, сподели още Симеонов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР