Ако община Пловдив реши, че стадион Христо Ботев не може

...
Ако община Пловдив реши, че стадион Христо Ботев не може
Коментари Харесай

Боби Михайлов: Ако няма мач в Пловдив, следва изключване от УЕФА

Ако община Пловдив реши, че стадион " Христо Ботев " не може да одобри евроквалификацията България - Унгария, следствията за българския футбол биха били ужасни. Това ще бъде счетено за интервенция на страната във футболните каузи и ще бъдем изключени. Тогава футболът ще спре.

Това съобщи президентът на БФС Борислав Михайлов в изявление за Българска национална телевизия, което ще бъде излъчено довечера от 18:20 часа, оповестява публичната медия.

Казусът се развихри в последните дни, откакто БФС реши да реалокира в Пловдив и затвори мача с Унгария поради очакван фенски митинг. Двубоят бе счетен за " високорисков " от УЕФА, която изиска и получи отчети от родната централа и Столична дирекция на вътрешните работи.

Чака се окончателното решение на Община Пловдив, която стопанисва ст. " Христо Ботев ". Строителят в лицето на компанията PIMK споделя, че не може да приключи работата, по този начин не може да подсигурява обезопасяване, без значение, че аудитория няма да бъде позволена.

" Апелирам към хората, от които зависи това нещо, да проявят здрав разсъдък и да разрешат да се играе, тъй като тогава и " Ботев " (Пловдив) ще спре да играе футбол изобщо, и " Локо " -Пловдив и всички тимове ", каза Михайлов.

" Едно такова неотдаване на стадион е като отвод от образуване на спортно съревнование, което значи, че страната не е помогнала на федерацията да си провежда мача, което значи интервенция, което значи изключване от УЕФА. Не приказваме единствено за отнемане на тимовете от присъединяване в европейските шампионати, тук приказваме за блокиране в границите на много дълъг интервал на целия футбол в България. Това е немислимо, няма аргументи да се случи това, би било безспорна злополука ", сподели още президентът на БФС за Българска национална телевизия.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР