Ако обичате Стар Трек, ще се зарадвате на този уебсайт,

...
Ако обичате Стар Трек, ще се зарадвате на този уебсайт,
Коментари Харесай

Вижте този уебсайт в който можете виртуално да се разходите из кораба „Enterprise“ от Стар Трек

Ако обичате Стар Трек, ще се зарадвате на този уеб страница, който ще ви разреши да обиколите виртуално мостика на кораба " Enterprise "

Емил Василев преди 23 секунди 1 Сподели

Най-четени

НаукаЕмил Василев - 15:48 | 02.05.2023

Златната кръв: Рядката и мистериозна Rh-нулева кръвна група

IT НовиниТеодора Александрова - 16:27 | 01.05.2023

DARPA трансформира фантазията на Никола Тесла за безжично предаване сила в действителност

IT НовиниЕмил Василев - 22:24 | 02.05.2023

Войната на браузърите преди малко претърпя нов поврат

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Стартира нов уеб страница, който разрешава на върлите почитатели на Стар Трек (и на елементарните зрители) да прегледат мостика на кораба „ Enterprise “ от свободата на своя дом. Не единствено това, само че и посетителите могат да се срещнат с другите дизайни и оформления на мостика за всяка итерация на емблематичния транспортен съд във времето.

Уебсайтът Roddenberry.x.io ви разрешава да изследвате и други елементи на кораба, включени във всеки от филмите във времето. Ако това не е задоволително, има и благоприятни условия за проучване на други кораби от „ Стар Трек “ като „ Voyager “. Уебсайтът предлага 360-градусови 3D модели на многочислените итерации на кораба „ Стар Трек “ (макар и със мощен акцент върху „ Enterprise “) и времева линия на развиването на кораба през цялото битие на франчайза. Значението на всяка итерация на дизайна за описа за Стар Трек и историята на могат да бъдат прочетени задълбочено от почитателите на франчайза.

Според списание „ Smithsonian “ имението на Родънбъри, Архивът на Родънбъри и софтуерната компания OTOY we са си сътрудничили за основаването на портала в чест на финала на поредицата „ Стар Трек: Пикар “, който дебютира в края на предишния месец по Paramount+. Проектът получи и помощта на няколко известни „ Стар Трек “ художници, измежду които Денис и Майкъл Окуда, Дарън Дохтерман, Дъг Дрекслер и Дейв Блас.

„ Чрез новите технологии можем да върнем феновете обратно във времето, като че ли са били там, на снимачната площадка, по време на основаването на „ Стар Трек “, предоставяйки прозорец към нови измерения на вселената на „ Стар Трек. “

казва Джулс Урбах, основен изпълнителен шеф на OTOY, в изказване

Очаква се в бъдеще на уеб страницата да звучи гласът на починалата актриса Маел Роденбери, която дълги години изпълняваше ролята на компютъра на „ Enterprise “. Майел Родънбъри умря през 2008 година, а Джийн Родънбъри – през 1991-ва.

Създателите на портала пуснаха и малко видео с артиста Джон де Ланси в ролята на повествовател, в което се преглеждат всички досегашни итерации на мостика на „ Enterprise “, от основаването му в скиците на Пато Гузман през 1964 гoдина, през представянето му през десетилетията на телевизионни излъчвания и игрални филми, до последното му олицетворение на „ Enterprise-G “, разкрито в последния епизод на „ Стар Трек: Пикар “, се изяснява във видеото.

Степента на подробност в интерактивните 3D модели на мостика е изненадващо висока, даже и в конзолите и турбоасансьорите. Според Шон Холистър от The Verge екипът разработчици може би към момента изглажда някои софтуерни проблеми. Също по този начин, съгласно Кайл Бар от Gizmodo, един от главните дефекти на моделите е неналичието на каквито и да било герои от „ Стар Трек “, които съгласно него са „ туптящото сърце на сериала и неговите идеали “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР