Ако обичате култовата класика Монти Пайтън и Светия граал“ (1975),

...
Ако обичате култовата класика Монти Пайтън и Светия граал“ (1975),
Коментари Харесай

Лудата комедия и рок музиката се обичат 

Ако обичате паметната класика „ Монти Пайтън и Светия граал “ (1975), би трябвало да благодарите на Пинк Флойд, Лед Цепелин, Дженезис, както и на Елън Джон, споделя режисьорът Тери Гилиам. 

„ Нямаше студийна интервенция, тъй като нямаше студио; отникъде нямаше да ни дадат пари. Беше по времето, когато данъкът върху приходите стигаше 90 %, така че се обърнахме към рок звездите за финансиране. “ Музикантите способстват с към 80 хиляди английски лири (които през днешния ден се равняват на 600 хиляди) към кино лентата, което е съвсем половината от бюджета, като останалата част е допълнена от други частни браншове. 

Изключително ниският бюджет в последна сметка води до някои от най-хубавите подиуми. Например, първоначално са възнамерявали да употребяват същински коне, само че не можели да си го разрешат, тъй че им хрумнала занимателната концепция актьорите да вършат по този начин, като че ли яздят, а помощниците им да употребяват кокосови орехи, с цел да имитират звука от хлопането на копитата. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР