Ако обичате италианската храна и сте от София, то най-вероятно

...
Ако обичате италианската храна и сте от София, то най-вероятно
Коментари Харесай

Боряна, която превърна любовта си към Италия в успешен бизнес

Ако обичате италианската храна и сте от София, то най-вероятно адресът " Костенски водопад " 45 ви приказва нещо. Ако ли не, време е да го посетите.

Там ще ви посрещне Боряна Витанова, която от 7 години продава италиански деликатеси в магазина си " Пуля ". " Започнахме нашия бизнес през 2010 година, като концепцията беше на моя брачен партньор и негов другар от Италия ", споделя тя. Мотивацията им: Любовта към италианската храна и пазарната ниша за качествени артикули.

По това време италианските магазини в столицата са 2-3 по думите на Боряна. С мъжа си таман са продали фамилния бизнес, обвързван с производството на дограми и щори, когато вземат решение да поемат към радикално друга търговия.

Първоначалната инвестиция е в размер на 100-120 хиляди лв., които се оказват незадоволителни и следват още няколко транша за доставка на стока. " До втората година всичко беше на кантар, след което започнахме да изплуваме ", споделя тя. По думите й основният миг е да научиш клиентите какво тъкмо предлагаш. " Италиански магазин се развива извънредно мъчно, тъй като хората у нас не познават тези артикули ".

Въпреки първичните компликации бизнесът потръгва. Ключът за сполучлив магазин със 100% италиански артикули съгласно нея е в верния им асортимент. " Най-важното нещо е да се подберат артикули, които са налични за българите - като се съобрази съотношението цена/качество ", споделя тя. Сред клиентите на Боряна са както българи, по този начин и италианци, които живеят в София.

 Снимка 318554
Източник:

Ето за какво младият бизнесмен желае да направи последваща крачка в бизнеса си - като отвори втори магазин. Казва, че единственото, което за момента я стопира, е неналичието на уместно място за него.

Финансирането към този момент е обезпечено - 100 000 лв. от програмата на " Българска банка за развиване " за поддръжка на дребния бизнес. За нея Боряна схваща от своята " Д Банк ", която е сътрудник на държавната финансова институция.

" Искам да разполагам с подготвени пари, които да мога да употребявам незабавно. Искам да знам, че в случай че на следващия ден си харесам място, ще имам средства и инвестицията няма да ми попречи на работата на съществуващия магазин ", изяснява тя.

Локацията на втория магазин е планувана за централните и елементарно налични с разнообразни типове превоз региони на града. Тя е уверена: търсене на качествени артикули има и по тази причина като бизнесмен търси благоприятни условия за разгръщане на бизнеса си. Казва, че евентуални клиенти има освен в столицата, само че и в останалите огромни градове - като Варна, Пловдив и Стара Загора.

И има причина да й имаме вяра - компанията й " Пуля " зарежда редица италиански заведения за хранене у нас, в това число и в провинцията. Фокусирала се е върху междинен и висок клас заведения, които желаят да предложат качествени артикули на гостите си. Сред клиентите й е и известният водещ Лео Бианки, който има два ресторанта в София. А той й се отблагодарява като става рекламно лице на магазина й.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР