Ако обичате да добавяте лук и чесън в прясно състояние

...
Ако обичате да добавяте лук и чесън в прясно състояние
Коментари Харесай

Как да не ухаем на чесън и лук

Ако обичате да добавяте лук и чесън в прясно положение към менюто си, това ще ви обезпечи добра имунна система, само че може да ви изиграе неприятна смешка с неприятния мирис, който може да стресне някои хора.

Вместо да дъвчете дъвка и да се чудите какво да вършиме, с цел да изчезне тази ужасна миризма от устата ви, просто изпийте една чаша прясно мляко. Млечните артикули понижават на съставените елементи, съдържащи сяра, които в действителност са и причина за острия аромат на чесъна и лука.

Млякото влияе даже върху серния метил, който не се разлага при храносмилане и по тази причина от устата ви се носи застрашителен мирис даже един ден откакто сте консумирали чесън.

Колкото е по-високомаслено млякото, толкоз по-бързо гони неприятния мирис от устата ви. Унищожаването на миризмата на чесън от устата може да се реализира и без мляко. Гъбите и босилекът също правят добра работа в това отношение.

Устата ви няма да ухае на чесън или лук и в случай че откакто ги изядете, хапнете няколко сурови ядки – орехи, бадеми или кедрови ядки. Друг вид да освежите дъха си е да подъвчете свеж магданоз, кориандър, зърно кафе или резенче лимон.

 Праз

Най-добре е обаче в случай че можете да консумирате ястието с чесън при започване на храненето. Можете да освежите устата си и благодарение на ментова запарка, която се прави като една супена лъжица мента се залее с половин литър вряла вода и откакто престои един час, се прецеди. Така се получат 4 порции вода за уста.

Неприятната миризма от ръцете, които ухаят на чесън, лук или на риба, може да отстраните, като натриете хубаво ръцете си със сол, а по-късно ги измиете добре със сапун.

За да се отървете от натрапчивата миризма на алкохол или тютюн в устата си, сдъвчете малко индийско орехче. А в случай че желаете да махнете миризмата на цигарен пушек от стаята, която не може да се проветри даже с течение, сложете на две места в стаята мокри кърпи.

Те добре попиват миризмата на тютюн. Със същата цел в стая, където е пушено, могат да бъдат запалени няколко свещи. Миризмата на неприятни артикули от кухнята ще изчезне, в случай че върху топлия котлон сложите кора от портокал или лимон или малко сол.

Неприятните миризми ще изчезнат като пушек и в случай че оставите за няколко минути на котлона тиган с наслойка от кафе – това бързо ще унищожи всички останали аромати.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР