Ако обичаме да си хапваме авокадо в различни форми, то

...
Ако обичаме да си хапваме авокадо в различни форми, то
Коментари Харесай

Разядката, с която ще забравим за гуакамолето

Ако обичаме да си хапваме авокадо в разнообразни форми, то евентуално постоянно си подготвяме и гуакамоле. Апетитната разядка, в която прибавяме домати, свеж лук, чушка и лимонен сок, е най-популярният метод да консумираме този плод с високо наличие на мазнини. Но надалеч не е и единственият.
 Авокадо и по какъв начин да предотвратим бързото му повреждане
Как да предотвратим бързото повреждане на авокадото

Съвети от специалисти

И в тази ситуация не приказваме за авокадо тост, а за една друга вкусна разядка, в която то попада, само че в малко по-различна и нетрадиционна комбинация - с портокал. Рецептата е оповестена в блога The Meditteranean Dish и нямаме самообладание да я опитаме още през днешния ден.

Авторката Сузи Карадше я е кръстила авокадо салса поради по-екзотичния си усет, който комбинира кремообразната текстура на авокадото със свежестта на цитрусите. В рецептата има и още няколко съставки, които прибавят и средиземноморски привкус. Ето от какво се нуждаем, с цел да си приготвим разядката за не повече от 10 минути.

2-3 броя добре узряло 2 портокала, обелени и нарязани на дребни части. Може да използваме разнообразни сортове според от това дали избираме по-сладък или по-кисел вкус 1 дребна или междинна глава червен лук, нарязан на доста ситно. Ако желаеме по-ненатрапчиво наличие, може да заложим на шалот Свежи билки на усет - да вземем за пример магданоз и мента, нарязани на ситно или в чопъра Прясно изстискан сок от лайм - още веднъж на усет, само че да не стане прекомерно водно Подправки - сол, черен пипер и сумак (не е наложителен, само че е мощно целесъобразен за по-наситен вкус) Зехтин екстра върджин
След като имаме готови всички нужни съставки, единственото, което трябва да създадем, е да ги смесим в купа. Първо слагаме авокадото, портокалите и лука. Не бива да използваме блендер, а авокадото намачкваме внимателно с вилица. Добре е да го създадем последно, откакто всичко останало е готово, с цел да избегнем потъмняването му.
 Авокадото и един трик, с който да го съхраним свежо след разсичане
Как да съхраняваме разрязано авокадо

Лесно и просто

След това прибавяме подправките и лимоновия сок. Най-добре да разбъркваме съставките с дървена лъжица. А при сервиране прибавя дребна бучка сирене фета. Може да консумираме както с питка, по този начин и с обичания си царевичен или различен тип чипс. Ако нещо от разядката с авокадо остане, можем да съхраняваме в затворен съд за ден-два.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР