Ако нямате време да приготвите и използвате други средства за

...
Ако нямате време да приготвите и използвате други средства за
Коментари Харесай

Ако косата ви е мазна, обогатете шампоана си с етерични масла

Ако нямате време да приготвите и употребявате други средства за справяне с мазната коса, може да прибегнете до този елементарен и в същото време много ефикасен способ. Просто обогатете нормалния си шампоан с потребен етер.

Кои масла оказват удобен резултат за мазната коса и понижават производството на себум?

Ментово масло

Помага за възобновяване на космения фоликул. Елиминира замърсяванията върху епидермиса, предизвиква заздравяването на дребни ранички, има антисептични свойства.

Лавандула

Маслото от лавандула е отлично средство за зарастване на рани, възстановява работата на мастните жлези, оказва удобен резултат върху цялата коса като цяло. Също по този начин се бори с пърхота и себореята.

Масло от розмарин

То се оправя се добре с „ мазния “ искра, укрепва фоликула и спомага за унищожаване на непотребния себум.

Добавянето на тези артикули към елементарен шампоан ще укрепи косъма, ще придаде на косата ви здравословен искра и ще понижи секрецията на себум.

За още по-добри резултати, съчетайте с лечебен масаж на главата.

Как да си извършите лечебен масаж на главата в домашни условия?

Масажът на скалпа играе доста значима роля в битката с мазната коса. Преди да измиете косата си, масажирайте епидермиса с върховете на пръстите си. Движете се от ушите, задната част на главата към върха на главата. По този метод провокирате секрецията на себум и по-късно незабавно го отмивате.

Такива процедури могат да се вършат с превантивна цел (веднъж на всеки 10 дни). С тях ще увеличите и притока на кръв, космите ще порастват по-бързо и ще са по-силни. Целият външен тип на косата ще се усъвършенства, тя ще придобие разтегливост и ще има здрав тип.

Не забравяйте за вярното хранене

Не единствено ще стегнете фигурата си, само че и ще подобрите типа на косата си. Наблегнете на зеленчуци, плодове, храни, богати на витамин Е – всички те имат превъзходен резултат върху женското тяло. Също по този начин ще е доста потребно да включите масло от тиквени семки в диетата си. Добавяйте го към салати, леки закуски или просто пийте от него по супена лъжица, няколко пъти дневно.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР