Ако някой използва коленете си, когато мисли, това не е

...
Ако някой използва коленете си, когато мисли, това не е
Коментари Харесай

Сачева: Ако някой използва колената си да мисли, не е проблем на кабинета. Мерките са написани с разум

Ако някой употребява коленете си, когато мисли, това не е проблем на държавното управление. Мерките се пишат с разсъдък. Бюджетът има връзка с изборите, само че с тези през 2017 година Тогава държавното управление влезе с обещания. Просто ги изпълняваме. Този бюджет не е избирателен, а следизборен.
Това съобщи пред Българската национална телевизия общественият министър Деница Сачева във връзка рецензиите към антикризисните ограничения и бюджета за следващата година.

Припомняме, че след публикуването му, Бюджет 2021 година стана обект на остри рецензии от редица икономисти. Анализатори показаха, че се харчат пари като за последно - нещо, което ще остави хазната празна за последващи държавни управления. Освен това се раздават пари на калпак, само че без промени в секторите, което обезсмисля другояче огромните вложения. Бе избран като цялостна насмешка.

“Ние не мислим по този начин. Директорката на МВФ, Кристин Лагард споделяха “Харчете, харчете, харчете. Инвестирайте повече сега”. Мисля, че вършим рационални крачки. Не може да се приказва, че разхищаваме пари”, уточни Сачева.

" Вече има доста фамилии, които са наранени в рецесията и чакат да получат помощ. Какво популистко има в това да се създадат универсални детски надбавки, с цел да може всяко семейство да отглежда децата си ", попита още Сачева.

Тя още един път изясни обществените ограничения, които държавното управление ще подхваща.

" 30% нарастване на парите за всички на първа линия са значими освен за тях, само че и за нас, с цел да можем да бъдем обслужвани ", разяснява общественият министър и добави:

" Разработваме стратегия. Имаме подготвеност за всички бизнеси да предложим в границите на идните до 2-3 седмици нова мярка, която да има опция да се заплаща непосредствено на служащите. Мярката се съветва с Европейска комисия. Предстои да се съветва и с съдружните сътрудници ".

" Това, което още не сме създали, а има потребност, е да подсилим първичната помощ. Три са системите, в които би трябвало да се влага в тази рецесия на всички места по света - обучение, опазване на здравето, обществена политика. Няма потребност да забравяме АЕЦ " Белене ", самолети ", уточни Сачева в отговор на въпрос дали ще се премислят вложенията и всички пари ли ще бъдат ориентирани към справяне с коронакризата.

Тя изрично съобщи, че решението на държавното управление да не подаде оставка в изискванията на рецесия е било вярно.

" Не сме си правили тънки сметки и не сме се интересували от политическите и партийни вреди, които ни нанесе това да не подадем оставка. Отговорността беше водеща ", уточни Сачева.

Тя дефинира като " предизборна изразителност " изказванията, че ръководещите още веднъж ще фалшифицират изборите в своя изгода и напомни, че президентът Румен Радев е бил определен по време на избори, проведени от ГЕРБ.

Относно рецензиите Сачева съобщи:

" Трудно ми е, само че употребявам опцията да се модернизирам. Ангажирана съм да правя съответна работа и да представям съответни резултати. Искам те да приказват за мен ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР