Ако някои от вас пият осем чаши газирани напитки на

...
Ако някои от вас пият осем чаши газирани напитки на
Коментари Харесай

Пълнее ли се от сокове и газирани напитки

Ако някои от вас пият осем чаши газирани питиета дневно, вместо осем чаши вода, то очевидно е пристигнало време за смяна и ние ще ви убедим в това. Подсладените питиета са едно от нещата, които са директно свързани с наддаването на килограми и в случай че те са неизменима част от вашето меню, то вие ще поемате с тях огромна част от дневния си калоричен банкет.

Има хиляди аргументи заради които е добре да се откажете от газираните питиета, някои от тях са: понижаване на приема на кофеин, понижаване приема на захар, отбягване на високо фруктозен царевичен сироп, ограничение на карбонизацията, ограничение на изкуствените подсладители, свеждане до най-малко приема на киселина – фосфорната киселина, съдържаща се в тъмните газирани питиета вреди на костите и омекотява зъбният гланц.

 Пълнее ли се от сокове и газирани питиета

Според интернационално проучване извършено в Мароко е открита връзка сред пиенето на газирани питиета и сокове, и набор от редица здравословни проблеми, в това число наднорменото тегло. Има от ден на ден доказателства, че свръхпотреблението на тези питиета се свързва с наддаване на тегло, инсулинова устойчивост и диабет. Много проучвания са посочили, че пиенето на сладки питиета и сокове не потиска апетита колкото храните, съдържащи същия брой калории.

Ако пиете доста питиета с добавени захари е неприятно, само че какво да кажем за сока, който съдържа единствено естествени захари? Въпреки че множеството сокове имат почти същото количество захар, колкото множеството газирани питиета, някои плодови сокове имат някои преимущества.

Когато плодът се изстисква за сок, доста от скъпите хранителни субстанции постоянно остават неизползваеми. Фибрите постоянно се отстраняват, а постоянно и някои витамини, минерали и фитонутриенти, както са потребни за организма. Ябълков сок, да вземем за пример има единствено една дребна част от питателните субстанции в истинската ябълка т.е. всъщност той не е доста по-различен, в сравнение с подсладената газирана напитка.

Поуката: Яжте плодове и пийте вода.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР