Ако някога сте седели и сте размишлявали какво ще се

...
Ако някога сте седели и сте размишлявали какво ще се
Коментари Харесай

Учени с теория: Какво се случва с душата след смъртта?

Ако в миналото сте седели и сте размишлявали какво ще се случи, когато умрете, не сте сами.

Има ли задгробен живот? Реален ли е раят? Или това е просто всичко? Най-добре е да не се замисляте прекалено много за всичко това, тъй като рискувате да си докарате главоболие.

Но до момента в който всеки има свои лични хрумвания за това какво се случва, откакто човек почине, някои учени имат свои лични теории за живота след гибелта и те са в действителност завладяващи.

Д-р Стюарт Хамероф от университета в Аризона има доктрина, съгласно която човешкото схващане е обвързвано на същото равнище като квантовата механика.

Заедно с математика Роджър Пенроуз двамата оферират теорията за " оркестровата справедлива редукция ", която изследва концепцията, че нашето схващане " отразява мястото ни във Вселената, естеството на нашето битие ".

Теорията, която припомня на опита с двойния процеп, допуска, че микротръбичките, които съдържат квантова сила, в мозъка ни основават " протосъзнателна " конструкция на действителността, повлияна от информацията.

Това значи, че когато човек почине, съзнанието му основава своя лична форма на действителност.

И те не са единствените, които оферират тази концепция.


Кадър: National Geographic 

Британският академик доктор Сам Парния взе участие в предаването " Историята на Бога " на National Geographic с водещ Морган Фрийман, където разкрива, че съгласно него човешкото схващане продължава да живее и след гибелта ни.

Д-р Парния изследва повече от 100 случая на оживели след прекъсване на сърцето, при които пациентите механически са умряли, преди да се върнат към живота, и доста от тях споделят странни прекарвания от времето, когато са били на прага на гибелта.

През 2017 година лекарят съобщи: " Знаем, че в действителност в продължение на хиляди години хората, които са били покрай гибелта по някаква причина, са имали тези доста дълбоки, дълбоки и в прочут смисъл мистични прекарвания.

" Хората изпитват голямо възприятие на мир, комфорт и наслада, когато минават през гибелта.

" Те могат да опишат чувство за среща с умряли родственици, другари или други хора, които в действителност не познават.

" Така че мисля, че започваме да разбираме, че гибелта е универсално прекарване. "

Лекарят, който управлява плана " Човешкото схващане " в университета в Саутхемптън, твърди, че когато човек умира и тялото му се трансформира в мъртвец, тогава клетките в тялото стартират процеса на гибел, който може да отнеме до няколко дни.

" Така че в действителност разполагаме с този прозорец от време, в който можем да върнем хората към живот, а прекарванията, които те ни дават, са показателни за това какво е да преминеш през гибелта ", сподели той.

" Днес в науката назоваваме душата схващане, тъй че можем да проверим теорията научно.

" Доказателствата, с които разполагаме, са, че когато човек почине, онази част, която ни прави такива, каквито сме - душата, съзнанието или както и да я назовем - не се унищожава. "

Въпреки това заради това какъв брой малко се знае за човешкия разум, за жалост няма финален отговор на въпроса - само че това е забавна мисъл.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР