Ако някога сте се подлагали на ядрено-магнитен резонанс (ЯМР) знаете,

...
Ако някога сте се подлагали на ядрено-магнитен резонанс (ЯМР) знаете,
Коментари Харесай

Жена носи скрит пистолет по време на ЯМР, неизбежното се случи

Ако в миналото сте се подлагали на ядрено-магнитен резонанс (ЯМР) знаете, че има прецизна политика при проучването. Забранено е да се носят железни предмети в машината. Това не е някакво случайно предписание или антична традиция на радиографите, а нужна директива за сигурност, с цел да не бъдете убити от упоменатия метал.

За страдание, хората не схващат изцяло посланието. През февруари тази година мъж беше погубен, откакто вкара револвер в машина за ядрено-магнитен резонанс, а в този момент и жена мина по стъпките му.

Кратък отчет, оповестен от Американската администрация по храните и медикаментите (FDA), разказва по какъв начин пациентката влиза в стаята за ЯМР със прикрит стоманен револвер. Когато тестванията почнали, револверът се повлиял от магнита, изстрелвайки един патрон в региона на дясната част на дупето.

„ Пациентката беше прегледана от доктор на мястото, който разказа входните и изходните отвори като доста дребни и повърхностни, проникващи единствено в подкожната тъкан “, се споделя в отчета и се прибавя, че преди прегледа тя е минала през общоприет развой на скрининг за магнитни обекти.

Машините за ЯМР работят, като основават мощни магнитни полета (и радиовълни), ориентирани към водородни ядра (протони) във водата. Тъй като протоните са подложени на магнитно поле (около хиляда пъти по-силно от магнит за хладилник), техните оси се подреждат.

„ Това отмерено подравняване основава магнитен вектор, насочен по оста на скенера “, изяснява научният редактор Аби Бергер.

„ Когато спомагателна сила (под формата на радиовълна) се добави към магнитното поле, магнитният вектор се отклонява. Честотата на радиовълната, която кара водородните ядра да резонират, зависи от търсения детайл (водород в този случай) и силата на магнитното поле. Когато източникът на радиочестота е изключен, магнитният вектор се връща в своето положение на покой и това провокира лъчение на сигнал (също и радиовълна). Именно този сигнал се употребява за основаване на изображения, “ добави той.



Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР