Ако някога сте опитвали да правите домашни мекици , сигурно

...
Ако някога сте опитвали да правите домашни мекици , сигурно
Коментари Харесай

Чудни мекици с кисело мляко от хладилника – само вадиш и пържиш в тигана. Пухкави и мекички:

Ако в миналото сте опитвали да вършиме домашни мекици, несъмнено знаете, че целият развой по въвличане на тестото, втасване и пържене лишава до няколко часа. Днес сме ви приготвили супер лесна рецепта за чудно тесто за мекици – отлежава в хладилника цяла нощ, а на сутринта към този момент е изпълнило купата и е готово за пържене.

Ето по какъв начин се вършат тези чудни мекици от хладилника:
Чудни мекици от хладилника
Продукти:
250 мл прясно мляко

250 мл кисело мляко

1 яйце

1 кубче прясна квас

1 бакпулвер

2 чаени лъжички сол

1 ч.л.захар

50 мл олио

към 800 гр.брашно (възможно е и повече)

Приготвяне:
Най-добре е тестото да се подготви предната вечер, с цел да може да втаса по-дълго време в хладилника. Мярката на брашното е приблизителна, според от брашното и течните артикули.

В огромна купа поставете всички съставки като се изключи брашното и замесете с вилица или тел. Постепенно прибавете брашното и замесете в приблизително меко тесто, което да лепне леко по ръцете ви. Намажете чиста найлонова торбичка с 2-3 супени лъжици олио. Затворете я компактно и я „ намачкайте “ с ръце, с цел да може олиото добре да полепне на всички места.

Поставете тестото в торбичката, завържете компактно, тъй че да оставите задоволително място, с цел да може тестото да се надигне и извърши плика.

Поставете в бездънен съд и по-късно в ледник. Тестото ще стартира да шупва и ще изпълни торбичката. На идващия ден с ръце, потопени в олио, късайте топчета от тестото, разтегляйте ги и ги пържете в щедро количество олио на умерена температура.

Тестото може да се съхранява в ледник до три дни.

Приятен вкус!

ЗАЖЕНАТА

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР