Ако някога имате удоволствието да отидете във Франция и да

...
Ако някога имате удоволствието да отидете във Франция и да
Коментари Харесай

Кулинарни тайни на класическите френски Крепс

Ако в миналото имате удоволствието да отидете във Франция и да посетите френски ресторант, с цел да започнете деня с някоя известна френска закуска, то сигурно ще ви бъдат сервирани по този начин известните и вкусни френски Крепс, т.е. френски палачинки.

Първоначално Крепс са се приготвяли в Бретан, който се намира в северозападния район на Франция.

Знаете ли обаче по какъв начин се подготвят френските Крепс, тъй че да станат толкоз тънки и нежни, както повелява касичесата рецепта. Със сигурност знаете, че наподобяват на палачинки, само че дали в действителност са такива?

Каква е разликата сред френските Крепс и палачинките

Много постоянно, " креп " споделят на доста тънки палачинки. Най-голямата разлика обаче сред френските Крепс и елементарните палачинки е, че тестото се прави по друг метод. В тестото за Крепс се поставя бакпулвер, с цел да може те да станат по-пухкави.

Със сигурност множеството от вас си показват пълен кръг, с доста масло и полят със сироп, когато мислите за палачинки. Технически видяно, френските Крепс също са палачинки, единствено че доста по-тънки от тези, с които сме привикнали по принцип.

Крепс може да бъдат както пълнени, по този начин и покрити със солена или сладка плънка. Няма човек във Франция, който да няма специфичен тиган за Крепс. Французите ги хапват целогодишно, и най-много в неделя, когато цялото семейство се събира.

Как да си приготвим типичен френски Крепс

Продуктите за френски Крепс

 Кулинарни секрети на класическите френски крепс

- Брашно- 1 ч.ч.;

- Прясно мляко- 1 и 1/2 ч.ч;

- Яйца- 3 бр.;

- Сол- 1 щипка;

- Захар- 1 с.л.;

- Масло- 20 г разтопено;

- Кафявп масло- 10 г разтопено;

- 10 г бакпулвер;

- 1 ч.л. дестилат от бурбонска ванилия.

Тайната на съвършените френски Крепс

Според прочут френски готвач прибавянето на кубче масло и кубче кафява захар са от изключителна значимост, с цел да извършите съвършени Крепс. Маслото, като се изключи че пречи на Крепс да залепнат по време на готвене, само че и прибавя невероятна нотка на наслада, както и захарта. Важно е също да не ги държите прекомерно дълго в тигана, с цел да не изсъхне.

Приготвяне на френски Крепс

 Кулинарни секрети на класическите френски Крепс

В купа се смесват брашното, солта, захарта, яйцата и ванилията. С помощта на бъркалка се разрушава постепенно, до момента в който добавяте млякото. Маслото се поставя последно. Тестото се оставя да почине за 1 час на стайна температура, покрито с фолио за свежо предпазване.

След това тестото се прецежда, с цел да няма бучки. Тиган за палачинки се загрява и в него се сипва малко от тестото благодарение на дребен черпак. Тигана се накланя и завърта с кръгови придвижвания, с цел да се покрие дъното на всички места. Оставете палачинката да се пече 1 минута, след което се обръща и се пече още 30 секунди. Крепс се поставят в една паница, с цел да могат да останат топли и влажни.

Пълнежи за френски Крепс

За солен заряд можете да употребявате примес сред сьомга и крема сирене. Можете също да сложите и шунка, сирене и яйца. Ако се храните здравословно, можете да приготвите и Крепс с брашно от елда, а пълнежа може да е от спанак, гъби и праз.

За сладостен заряд на Крепс можете да употребявате Нутела, бита сметана, пресни плодове. Или можете да си извършите по този начин известния на всички Креп Сюзет.

Вижте още по какъв начин се прави императорска палачинка.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР