Ако ние не успеем да преодолеем бързо този случай, това

...
Ако ние не успеем да преодолеем бързо този случай, това
Коментари Харесай

Шефът на „Шейново“ за разменените бебета: Трима души са с дисциплинарни наказания

" Ако ние не успеем да преодолеем бързо този случай, това ще бъде пагубно " - това беше първият коментар на шефа на  болница Шейново ” доктор Румен Велев, откакто стана ясно, че ще има санкции поради разменените бебета .

Той изясни, че отчетът на Медицинския одит не е бил изненада за тях, тъй като огромна част от нещата, които са отразени в него, са съвпаднали и с тяхната вътрешна инспекция, която авансово са създали. 

" На база на тази наша вътрешна инспекция още в петък, преди да излезе отчетът на Медицинския одит, аз постанових дисциплинарни санкции на трима души - старшата акушерка на Неонатология, на началника на Неонатологично поделение и на дежурния доктор, който е изписал бебето. Като старшата акушерка е освободена от поста, който тя заема и е намалена в служба ", уточни доктор Велев. 



Вчера от здравното министерство обявиха, че са открили сериозна липса на надзор и серия от неточности.

Последствия ще има за най-малко четирима души, измежду които началникът на отделението и шефът на лечебното заведение. Сред осъдените ще е и акушерката , която е участвала на изписването на бебетата и не е направила наложителната инспекция на номерата на гривните, които носят и майките, и бебетата.

Очаква се да стане ясно и по кое време момиченцата ще могат да се приберат при биологичните си родители.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР