Ако Нидерландия продължава да се противопоставя на присъединяването на България

...
Ако Нидерландия продължава да се противопоставя на присъединяването на България
Коментари Харесай

Медии в Нидерландия: Ако продължаваме да се инатим за България и Румъния в Шенген, няма да получим важни постове в ЕС

Ако Нидерландия продължава да се опълчва на присъединението на България и Румъния към Шенген, тя може да не получи управителния пост на европейската организация за граничен надзор Фронтекс.

Това написа нидерландският вестник “Алгемен дагблад ”, представен от Българска телеграфна агенция.

Нидерландският военачалник Ханс Лайтенс през днешния ден ще показа кандидатурата си за началник на Фронтекс пред Европейския парламент. Агенцията за граничен надзор не е обвързвана с разширението на Шенген, само че поради позицията на Нидерландия по тематиката има настроения в Народното събрание срещу това управителния пост във Фронтекс да бъде поверен на нидерландец, показва изданието.

Нидерландия е единствената страна, която продължава да се съпротивява против това България и Румъния да бъдат признати в Шенген. По преценка на Европейската комисия двете страни са изпълнили изискванията за присъединение и българските евродепутати приканиха нидерландския министър председател Марк Рюте да промени мнението си, само че към този момент безрезултатно.

“Нидерландия блокира приемането на Румъния и България по политически аргументи. В последна сметка специалистите споделят, че към този момент няма проблеми. Прочетете отчета на комисията ”, съобщи Драгош Тудораче, румънският вицепредседател на групата “Обнови Европа ”, в която членуват и нидерландските партии “Демократи-66 ” и Народна партия за независимост и народна власт.

Мнозина имат вяра, че датата на датата 8 декември ще бъде несъмнено дали България, Румъния и Хърватия ще влязат в Шенген. На този стадий Нидерландия е измежду страните, които са по-скоро скептични към България и Румъния, а гласове против приемането на двете балкански страни се чуха и от Италия.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР