Ако ни позволите да перифразираме един много познат израз, бихме

...
Ако ни позволите да перифразираме един много познат израз, бихме
Коментари Харесай

Колагенът, от който всяка Edna от нас има нужда – с какво той е толкова важен?

Ако ни позволите да перифразираме един доста прочут израз, бихме могли самоуверено да кажем, че колагенът е най-хубавият другар на девойките. Няма по какъв начин да не сте чували за него най-малко един път през живота си. Но замисляли ли сте се какво в действителност съставлява той и за какво ни е по този начин нужен? В идващите редове ще ви разкажем.

Какво съставлява колагенът?

Колагенът е най-разпространеният протеин в тялото ни. Той е главният съставен елемент на съединителната тъкан, който построява сухожилията, връзките, кожата и мускулите. Консумирането на колаген може да има разнообразни изгоди за здравето - от облекчение на болки в ставите до възстановяване на здравето на кожата и косата.

Колагенът е главен съставен елемент на кожата ни

 а iStock/Getty Images

Той играе роля в укрепването на кожата, както и нейната разтегливост и хидратация. С напредването на възрастта тялото ни създава все по-малко колаген, което води до изсушаване на кожата и формиране на бръчици. Въпреки това, няколко изследвания демонстрират, че колагеновите пептиди или добавките, съдържащи колаген, могат да оказват помощ за закъснение на стареенето на кожата посредством изглаждане на бръчките и сухотата.

Ползотворният им резултат се приписва на способността им да подтикват тялото ни да създава колаген самò. И освен, добавките с колаген могат да насърчат производството на други протеини, които оказват помощ за структурирането на кожата, в това число еластин и фибрилин.

Колагенът оказва помощ за облекчение на болките в ставите

 а iStock/Getty Images

За да не си помислите, че действието на колагена се свежда единствено до козметични промени и разкрасяване – той оказва помощ да се поддържа целостта на хрущялите и пази ставите ви. За страдание, с възрастта и намалелия колаген, рискът от развиване на дегенеративни ставни болести като остеоартрит се усилва. Приемът на спомагателен колаген може да се натрупва в хрущяла и да подтиква тъканите ви да го създават. Някои откриватели допускат, че това може да докара до липса на инфектиране, по-добра поддръжка на ставите ви и понижена болежка.

По-здрави нокти и по-гъста коса

 а iStock/Getty Images

Приемът на колаген може да усили здравината на ноктите ви, като предотврати чупливостта. Освен това може да подтиква косата и ноктите ви да порастват по-бързо. А за една жена е доста значимо косата и ноктите ѝ да са в съвършено положение, нали? Определено нито една дама не би се зарадвала да намира „ гнездо “ на възглавницата от личната си коса и възприятието е меко казано потискащо.

 а Healthina

След като стана ясно какъв брой са значими добавките с колаген, резонно е да се чудите по какъв начин да си ги набавите, нали? Разбира се, може да си го набавите с някои храни, които не всички обичат обаче. Това е костният бульон, свинските уши, пилешките крила, черва… въобще всичко, което е обвързвано с кожите и хрущялите на птици, бозайници и риби. Не звучи доста вкусно, нали? Затова ви предлагаме една чудесна и вкусна опция - здравословни дъвчащи таблетки Beauty+ с колаген и биотин от Healthina.

е хранителна добавка, която не съдържа единствено хидрозолиран колаген , за който към този момент стана ясно какъв брой е потребен за здравето и еластичността на кожата. съдържа цялостен коктейл от потребни субстанции като витамини C, A и Е които работят дружно, с цел да поддържат кожата здрава, като пазят клетките от оксидативен стрес, Биотин, който способства за поддържането на косата в естественото ѝ положение, и небезизвестният Коензим Q10, който в действителност е антиоксидант, настоящ на клетъчно равнище и предотвратяващ образуването на свободни радикали. Две от тези здравословни дъвчащи сърчица дневно са задоволителни, с цел да си осигурете колагена, от който се нуждаете!
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР