Ако не възникне мутация, която да доведе до голямо имунно

...
Ако не възникне мутация, която да доведе до голямо имунно
Коментари Харесай

Кантарджиев със сензационнни новини! Прогнозата за зимата

Ако не възникне разновидност, която да докара до огромно имунно бягство или още по-малко евентуална разновидност, която води за по-тежко превозване, съгласно мен тази есен коронавирусът ще придобие ендемичен темперамент.

И ще се връща като предходните коронавируси, които познаваме надалеч преди пандемията. Те провокират към 10 % от сухата кашлица и 30 % от гърлобола при възрастните. Горе-долу по този начин ще стане и с COVID-19.

-->

Това разяснява в изявление за Марица бившият шеф на Центъра за заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.

По думите му, до затваряне на учебни заведения може да се избегне, в случай че се съблюдават три неща: " Да се проветрява, да има филтър при учениците. И най-важното - всеки, който има болно гърло и температура, да си остане вкъщи.

Спазваме ли тези три неща, съществено ще понижим риска от сезонно разпространяване на респираторните инфекции, които спираха образователния развой и преди ковид.

В последните години преди коронавирус пандемията затваряхме по райони, тъй като следяхме деликатно сезонните грипове. И постоянно правехме по този начин, че да увеличим с няколко дни ваканцията или празничните дни, което внезапно понижава случаите.

" Ако се анулират карантина и интервалът на изолираност или бъдат понижени, нямам нищо срещу, стига да се носят маски от инфектирания. Така е в първите страни, които махнаха карантината - Англия и Нидерландия. Просто хората там са съзнателни ", разяснява още експертът. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР