Ако не получите касова бележка в заведение, може да не

...
Ако не получите касова бележка в заведение, може да не
Коментари Харесай

Няма касова бележка в заведение - може да не плащате сметката си, Алибегов: Защо само за нас?

Ако не получите касова записка в заведение, може да не плащате сметката си. Това гласят промени в Закона за налога върху добавената стойност, които са част от проектобюджета на финансовия министър Асен Василев, оповестени за публично разискване.

Причина за измененията е опит да се накара целия ресторантьорски бизнес в България да стартира да заявява цялата си облага пред Национална агенция за приходите. От сектора обаче одобряват доста остро готвените промени и настояват, че една хубава концепция се опорочава, защото ще важи единствено за заведенията.

Председателят на Българска асоциация на заведенията Ричард Алибегов акцентира, че секторът е извънредно порядъчен след събаряне на Данък добавена стойност ставката. " Много са намалели запечатванията на обекти, има огромен растеж и на вноските на корпоративен налог. Ако става дума за дисциплиниране на фискална политика, наложителните касовни бележки са хубава мярка, само че остава неразбирането за какво остава единствено за нашия бранш. Доста постоянно сервитьорите обслужват няколко маси и се бавят с даването на сметката, това може да бъде решено като недаване на записка и някой да стане и да се замине ", разяснява той пред NOVA News.

Според данъчния специалист Николай Ванчев да станеш без да си платиш при каквито и да е условия е недопустимо. " Това ще докара до огромен проблем - непрекъснато да има хора, които стават без да платят и настояват, че не им е донесена касова записка. Трябва да се вика полиция да се откри дали е по този начин или не ", счита той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР