Ако не беше войната в Украйна и ако не беше

...
Ако не беше войната в Украйна и ако не беше
Коментари Харесай

Георги Гьоков: Дерогацията е полезна за България и българските граждани

„ Ако не беше войната в Украйна и в случай че не беше Путин, не знам с какво щяха да се оправдават в този момент ръководещите за всички бели, които нанасят на страната и кой щеше да продължава да е отговорен. ”

Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България ” Георги Гьоков в ефира на NOVA News.

“Нашата позиция е дерогацията да продължи допустимо най-дълго време, тъй като това е преференциално за България и за българските жители. Всичко друго са опорки и измислици в интерес на нечии други ползи. Българска социалистическа партия няма по какъв начин да бъде на страната на тези, които ще натоварят българския консуматор с високи цени на петролните артикули ”, уточни Гьоков.

По думите му изявлението на Делян Пеевски за коалиция „ Путин ” на Българска социалистическа партия с ПП-ДБ и „ Възраждане ” е смешно. „ Първо, тъй като Движение за права и свободи сякаш не взе участие в обединението, сглобката или каквото се назовават, само че в това време господин Пеевски диктува какво ще се случва в страната. И когато ти си в една срамна коалиция, която не смееш да наречеш и коалиция, тъй като всеки се разграничава от всеки, обвиняваш опозицията, че се е коалирала против тази некоалиция - смешно е ”, разяснява социалистът.

По отношение на вота на съмнение, Георги Гьоков уточни, че по предварителните поръчки на парламентарните групи, той няма да мине, само че след срещата за дерогацията при премиера Денков и напускането на ГЕРБ и Движение за права и свободи, наричайки я „ безполезна ” и всичките боричкания сред тези, които поддържат кабинета, има възможност да го поддържат.

„ Когато и да се изиска избор на съмнение на това държавно управление, то има смисъл, тъй като то е нездравословно за България. А смисълът на вота за политиките за защитата и националната сигурност е да насочи вниманието на обществото към проблемите на защитата - в недокомплекта на армията, в боеспособността и на всичко, което чухте като претекстове и причини от парламентарната естрада по време на дебатите за този избор. Едва ли има българин в тази страна, на който да му минава мисълта, че Българската войска е боеспособна, най-малко колкото беше преди ръководството на ГЕРБ. От година на година нещата стават все по-зле и в защитата, и в националната сигурност ”, сподели още националният представител от Българска социалистическа партия.

Гьоков бе безапелационен, че за защитата би трябвало да се влагат повече средства, само че не за морално остарели бойни машини, които излизат от приложимост в американската войска, а за качествено въоръжение, което да може да се създава и на територията на България.

„ Позицията на Корнелия Нинова за програмно държавно управление в тази нестабилна конюнктура би била доста по-полезна от сглобка, която няма никакви други цели, с изключение на да граби страната. Програмното държавно управление е наша концепция още от началото на този парламент и то е най-хубавото решение във времена на политическа рецесия ”, акцентира Георги Гьоков.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР