Ако не бе напуснала този свят, Невена Коканова щеше да

...
Ако не бе напуснала този свят, Невена Коканова щеше да
Коментари Харесай

Мъжете в живота на Невена Коканова 

Ако не бе напуснала този свят, Невена Коканова щеше да навърши 84 години на 12 декември.

Актрисата, за която са написани и изговорени най-вече суперлативи и градски митове, отнася доста загадки в парадайса. Малцина са тези, пред които разкрива интимните си трепети. От нея няма останало нищо „ черно на бяло “, защото няколко месеца преди гибелта си, изгаря всичките си писма в двора на селската къща край Габрово. Категорична е, че не желае да ровят с мръсни ръце в тайните й, които са единствено нейни. 

Нито осиновената й щерка Теодора, нито пък брат й Димитър Коканов дават изявленията, защото са върли от нея още приживе. Въпреки това феновете й не стопират да се вълнуват от любовите на най-голямата звезда на българското кино. 

Първите трепети я връхлитат, когато е едвам на 14 години. Избраникът на сърцето й е от горните класове 
На 19 години, Коканова получава първата си същинска роля в киното – в „ Години за обич “. Пред камерите се среща с Любомир Шарланджиев. Макар той да е доста надалеч от имиджа на красавец от моминските фантазии, тя се омъжва за него. 

Когато през 1960 година я назначават в Сатирата, всички се прехласват по нея. Двама са искрено влюбени – Никола Анастасов и Нейчо Попов. И до момента в който Анастасов не смее да разкрие възприятията си, Попов получава солидна доза деликатност от Коканова. В последна сметка обаче той избира да остане със Стоянка Мутафова. Двете остават приятелки до края на живота й.

Щастлива е когато огромният Димитър Димов споделя след премиерата на „ Тютюн “, че Коканова придава философската страна на Ирина, запазвайки външната хубост, вътрешната естетика и човешкото достолепие. 
Мълчи, когато след прожекцията на „ Тютюн “ в Кан, световноизвестният френски публицист Андре Мороа й целува ръката с думите: „ Вие сте българската Жана Моро “.
Шарл Азнавур пък е ужасно изумен, че хубавицата желае подпис от него.

Любовната й история със сърбина Раде Миркович, с който са дует в „ Крадецът на праскови “ е известна в няколко балкански страни. След приказната им 10-дневна почивка във Венеция обаче любовта им се разгорещява и тя се колебае дали да напусне Шарланджиев, който сякаш на смешка й подмята, че в случай че си тръгне сърцето му ще се пръсне.
След траялата 7 години мъка, Коканова взема решение да постави завършек на връзката си с Раде. 

Другата обич в живота й е Климент Денчев. Заради него Невена е на крачка от разлъка с Шарланджиев, само че в последна сметка не прави тази крачка. Сломеният Денчев емигрира в Канада. 
Другият, който се изнася от България поради невъзможността си да показа своята обич с Коканова, е физикът Мартин Денев, който бил движимост в правенето на хороскопи.
Сред точещите зъби за нея е и Стефан Данаилов – Ламбо.

Още двама чужденци си губят мозъка по Коканова – Виктор Рубенчук и Кирил Кюсак.

С всички тези душевни терзания на Коканова, са наясно двамата й изповедници – режисьорът Павел Павлов и ресторантьорът Никола Антикаджиев, който издъхна преди няколко седмици. 
Източник: Уикенд 
 

 

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР