Ако мразите или просто чувствате досада от работното си място...и

...
Ако мразите или просто чувствате досада от работното си място...и
Коментари Харесай

Нещастни сте на работа? Значи шефът ви прави тези 5 грешки

Ако ненавиждате или просто чувствате скука от работното си място...и не е понеделник, то евентуално шефът ви носи доста сериозна виновност за това. Дори и да не подозирате, има доста вероятни аргументи, все коренящи се в отношението на работодателя или директния ви шеф към вас и към целия екип, които могат да доведат до същинска ненавист във вас. И не, не си внушавате, в този момент ще ви го потвърдим с 5 неточности, които шефовете най-често позволяват и стопират мотивацията в подчинените им.

Позволяват микроагресията в офиса

Микроагресията е тънко държание, което обаче може да докара до огромни провали в душeвността. Защото там, където я има, нормално се случва всеки ден. Често като микроагресия биват определяни въпроси или сякаш почтени мнения с настъпателен темперамент, свързани с расата, ситуацията в обществото или различен внимателен въпрос. Понякога, когато виждат сходни прояви, началниците не ги отразяват като сериозен проблем и ги подминават. Голяма неточност, тъй като в случай че имате сътрудник, който се заяжда с вас посредством въпроси или подмятания, които даже могат да бъдат казани с усмивка и подигравка, вярвайте няма да издържите дълго на това работно място.



Взискателни са към избрани подчинени

Независимо дали по-различното отношение към избрани служащи е за да бъдат те покровителствани или си е просто чисто заяждане, резултатът от него е съвсем идентичен. Когато шеф показва подозрението си към някои от подчинените си, това основава напрежение. Когато акцентира само неговите достижения и е обект на непрекъснати похвали, това също води до напрежение. Отношението би трябвало да бъде заслужено към всички без да бъдат намесени страсти. Това е единственият метод бизнесът да върви, а работещите да се усещат спокойни и стимулирани.

Избягват новостите

Много огромна и постоянно срещана неточност измежду шефовете е отводът да опитат нещо ново и непознато и не са склонни да се поучават с подчинените си. По този метод те могат да изгубят и най-хубавия си кадър, който в миналото е бил подготвен да развива бизнеса дружно с тях, да бъде оптимално потребен. Самочувствието, че си непогрешим, просто тъй като заемаш управителна позиция, не е от изгода за работата. Най-мъдрите работодатели се отнасят с любознание и подготвеност към новаторското и постоянно се поучават с подчинените си, които имат впечатляващ нюх. Скъпи началници, в никакъв случай не подценявайте концепциите на служащите си, от време на време те могат да се окажат златни.

 мъж

Не управляват чувството за конкуренция в екипа

Конкуренцията може да бъде мотивираща и потребна за екипа, само че единствено в избрани граници. Интригите, мръсните игри и всевъзможни сходни похвати за издигане в службата, са извънредно непродуктивни, непотребни и нездравословни за работата. Ако началникът забележи сходно държание измежду подчинените си, то би трябвало да бъдат взети ограничения.

Не насърчават триумфите на подчинените си

Много началници позволяват грешката да беседват с подчинените си само, когато би трябвало да бъде поправен някой проблем или когато са позволили неточност. А когато бизнесът бележи триумф, с помощта на добре свършената работа, да резервират безмълвие. Скъпи началници, оценявайте триумфите, които реализират подчинените ви и не допускайте мотивацията да си отиде.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР