Ако мислите да унивате, че лятото е свършило, забравете. По-добре

...
Ако мислите да унивате, че лятото е свършило, забравете. По-добре
Коментари Харесай

9 причини да се радвате на есента

 есенни-листа-върху-пейка

Ако мислите да унивате, че лятото е свършило, забравете. По-добре помислете какъв брой прелестна е есента. Есента към този момент е тук, тъкмо под прозореца. А това значи, че ни чакат дъждове, неприятно време и ранен залез, поради което няма да ни се желае да напущаме дома, седейки сами и мислейки какво да вършим със себе си.

А дружно с неприятното време ще пристигна и есенната меланхолия, отмалялост, простудите, алените носове и високата температура. Но в случай че се замислим, ще се окаже, че есента въобще не е по-лоша от лятото. Ето за какво:

Жегата към този момент няма никакви шансове

Край на водния грим и риска да изгорите даже при относително заоблачен ден, никакъв инцидентен тен под формата на потници и тениски, пропити с пот.

Става по-лесно да се грижите за формата си

Есента е най-хубавото време най-сетне да започнете да спортувате. Няма да умрете от горещина, няма да ви пречат запалянковци, които упражняват единствено лятото, а защото и температурите ще стартират последователно да падат, ще се и закалите.

През есента е толкоз елементарно да бъдете дете

През есента има локви, по които може да скачате кат деца. Както и да си купите куп смешни гумени ботуши, в които може да влезете в офиса даже и със непоколебим код за обличане. И никой няма да ви каже, че е неприятна концепция: въпреки всичко вали дъжд, всички ще схванат.

Когато локвите замръзнат би трябвало наложително да стъпите върху първия лед, който с хрущене ще се счупи под краката си. Или пък не.

През есента може да си позволите нещо по-силно

 За да не се разболеете след скоковете из локвите, си пригответе чаша сгряващо греяно вино, а през лятото е ужасно даже да си помислите за такова нещо.

Отново идва време да се учим

Започва образователната година и това не е единствено мъчно, а и безгранично радостно. Дори в случай че от дълго време сте приключили учебно заведение и университет, може да си вземете нова тетрадка и химикал, които ще внесат прохлада във вашия офис. Кой не обича миризмата на чисти страници и свежестта на нов бележник?

Празниците наближават

През есента се подготвяме за Хелоуин и събираме красиви рижи тикви, които се трансформират в страховити фенери (или в положителни, всичко зависи от това по какъв начин режете). Най-хубавият празник Коледа също тропа на вратата.

Есента е доста вкусна

Дори в случай че не празнувате Хелоуин, то тиквата въпреки всичко ще ви е нужна за страхотни есенни предписания. От нея стават отлични баници и супи. Точно през този сезон плодовете и зеленчуците са в най-голямото си многообразие.

Есенно време е мъчно да се събудим, само че утринната чаша кафе става по-вкусна от всеки път.

Есента е най-уютното време през годината

Колко е прелестно през есента да се загърнеш в топло одеяло и да се скриеш от всичко, мислейки за нещо свое, близко или прелестно.

Няма да забравим и листата

Листа! Сред които можем да бягаме и скачаме, в които да се гмуркаме и снимаме. Все тая, че всички го вършат и към този момент имате стотици такива фотоси.

Всяка есен е специфична, не я пропускайте.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР