Ако минималната работна заплата бъде намалена, а не увеличена, ще

...
Ако минималната работна заплата бъде намалена, а не увеличена, ще
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев: Ако се намали минималната заплата, ще има масови протести

Ако минималната работна заплата бъде понижена, а не увеличена, ще има всеобщи митинги. Това съобщи в студиото на „ Здравей, България ” на Нова тв проф. Румен Гечев от Българска социалистическа партия.

„ Това е скандално. Предложението на сътрудниците в Народното събрание е уником в международната стопанска история. Престъпление е да намалиш минималната работна заплата, когато годишната инфлация ще е сред 12 и 14% ”, сподели той.

По думите му ГЕРБ, Движение за права и свободи, „ Български напредък ” и „ Продължаваме Промяната гласоподаваха „ за ” на първо четене. Тогава Българска социалистическа партия пояснихме къде сме ние по отношение на Европа. Беше признато, всички гласоподаваха и поддържаха нарастването на 850 лева и за две седмици нещо стана. Не знам какво им предложиха ”, изясни проф. Гечев. Според него наподобява като че ли здравият разсъдък надвива и партиите ще вземат вярното решение.

Предложението на Българска социалистическа партия дава отговор на Европейската инструкция, която задължава страните членки в 2-годишен интервал да приведат минималните заплати на най-малко 50% от междинните, посочи депутатът.
За да бъде по-висока междинната заплата би трябвало да имаме по-висок стопански напредък, разяснява още Гечев.
„ В удължаването на бюджета в Бюджетна комисия имаха наглостта да не позволен за разискване въпроса за нарастването на минималната работна заплата. Ние го прокарахме през Кодекса на труда ”, съобщи той.
И заключи, че в България богатите стават все по-богати, а бедните все по-бедни.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР