Ако Мария Габриел се е почувствала засегната в лично качество,

...
Ако Мария Габриел се е почувствала засегната в лично качество,
Коментари Харесай

Асен Василев: Мария Габриел не може и не трябва да бъде премиер на България

„ Ако Мария Габриел се е почувствала наранена в персонално качество, може да се извиня. В качеството ѝ на претендент за министър-председател – това, което тя направи, е неприемливо “, сподели в предаването „ Лице в лице “ министър на финансите в оставка и съпредседател на „ Продължаваме промяната “ Асен Василев.

По време на изказването на ПП-ДБ от 19 март той дефинира Габриел като „ красивото лице на мафията “.

„ Щеше да е почтено да каже при президента, че съставът не е координиран. Тя го разгласи с концепцията, че съставът е координиран, признат. Това не е почтено държание към българските жители. В качеството ѝ на претендент за министър-председател постъпката ѝ е неприемлива. Тя сподели липса на лидерски качества, липса на опция да запазиш самообладание  под огромно напрежение, липса на опция да устоиш на напън. На претендента за министър-председател Мария Габриел не се оправдавам. На дамата Мария Габриел, в случай че е наранена, се оправдавам “, добави той.

Николай Денков уточни, че той самият не се е съгласявал да заема поста на министър по европейските въпроси

„ Не сме ставали от масата на договарянията. От ГЕРБ-СДС станаха. Не разбрахме от кое място пристигна цялото това бързане. Конституцията даваше цяла седмица. Това, което се случи с този първи мандат, не можех да допускам. Такова нещо не се беше случвало. Мария Габриел ще го изтегли ли този кабинет? Според мен Мария Габриел не може и не би трябвало да бъде министър председател на България “, акцентира Асен Василев.

„ Не зачеркнахме ние първия мандат. Първият мандат е неосъществим. Трябва да гледаме към втория мандат “, безапелационен бе той.

„ Вариантът Мария Габриел да е ротационен министър-председател е зачеркнат. По Конституция вторият мандат ще пристигна при нас. В началото сме на безусловно нови договаряния “, посочи съпредседателят на Политическа партия.

Според него втората политическа мощ няма да поддържа кандидатура на Бойко Борисов за министър председател.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР