Ако китайците запазят темпото на своята ядрена експанзия, до 2035-а

...
Ако китайците запазят темпото на своята ядрена експанзия, до 2035-а
Коментари Харесай

САЩ: Китай трупа все повече ядрено оръжие


Ако китайците запазят темпото на своята нуклеарна агресия, до 2035-а евентуално ще имат 1500 нуклеарни бойни глави, допускат в Пентагона.

Предположенията на Пентагона са, че. Както се отбелязва в отчет на американското министерство на защитата, в случай че китайците запазят темпото на своята нуклеарна агресия, до 2035-а евентуално ще имат 1500 нуклеарни бойни глави. 

, все пак министерството на защитата във Вашингтон показва угриженост. Говорителят на Пентагона Пат Райдър предизвести, че увеличението на китайския боеприпас от атомни оръжия би могъл да докара до. 

От Пентагона са установили, че Китай модернизира и балистичните си ракети, които биха могли да транспортират нуклеарните бойни глави. Миналата година в границите на тестови тествания са били изстреляни към 135 балистични ракети -  " повече, в сравнение с в целия останал свят ". Ръководството в Пекин отбелязва забележителен прогрес и при модернизацията на своите военно-въздушни сили, доближавайки се освен това към Запада, считат в Пентагона. 

 
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР