Ако Киев претърпи военно поражение в отбранителната си война срещу

...
Ако Киев претърпи военно поражение в отбранителната си война срещу
Коментари Харесай

Прогноза: Милиони украинци ще залеят Европа, ако Русия победи

Ако Киев претърпи военно проваляне в отбранителната си война против Русия, милиони нови бежанци ще тръгнат от Украйна, предизвестява немският специалист по миграцията Гералд Кнаус.

" Онези в Европа, които в този момент се двоумят дали да разширят помощта за Украйна, още не са разбрали какво е заложено на карта ", споделя той в изявление за изданието, оповестено през днешния ден.

" Ако Украйна загуби, ще се надигнем пред най-голямото всеобщо напредване на бежанци от 1940-те години насам. Тогава още доста милиони хора ще дойдат при нас. Вече имаме към 10 милиона разселени украинци ", уточни Кнаус, съобщи " Дойче веле ".

В тази връзка специалистът напомня, че откакто Русия нахлу в Украйна през февруари 2022 година единствено за три седмици от страната избягаха три милиона души, съобщи DW.

" На глава от популацията това е по-малко, в сравнение с в Полша, Чехия и България, само че 10 пъти повече, в сравнение с във Франция ", посочи той.

" Шпигел " заяви, базирайки се на немското министерство на вътрешните работи, че сега в Германия са регистрирани към 1,65 милиона украинци. Това е с четвърт милион повече, в сравнение с през 2023 година. Според изданието броят на украинските жители, бягащи от съветската военна експанзия, към този момент надвишава броя на търсещите леговище в Германия от други страни.

„ Шпигел " заяви, базирайки се на немското министерство на вътрешните работи, че сега в Германия са регистрирани към 1,65 милиона украинци. Това е с четвърт милион повече, в сравнение с през 2023 година. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР