Ако животът се е развил на много планети в галактиката,

...
Ако животът се е развил на много планети в галактиката,
Коментари Харесай

Астрофизик: Извънземните ни отбягват – не даваме признаци на интелект

Ако животът се е развил на доста планети в галактиката, извънземните евентуално се интересуват повече от тези, на които има признаци освен на биология, само че и на технология, споделя създателят на проучването Амри Вандел, астрофизик от Еврейския университет в Йерусалим.

Проучването, което следва да бъде рецензирано, изследва Парадокса на Ферми, съгласно който имайки поради възрастта на Вселената, до момента би трябвало интелигентните извънземни да са развили технология за галактически пътувания на дълги дистанции и затова е евентуално да са посещавали Земята.

Фактът, че не са (доколкото знаем), може да е доказателство, че няма различен образован живот в галактиката Млечен път, написа nationalgeographic.bg.

Но специалистите оферират други пояснения за изчезналите извънземни: може би те са посещавали Земята в предишното, преди хората да еволюират или да могат да запишат визитата.

Или може би галактическите пътувания на дълги дистанции са по-трудни, в сравнение с се счита. Може би извънземните са развили напреднала цивилизация прекомерно неотдавна, с цел да стигнат до Земята. Или умишлено са решили да не изследват Космоса. Възможно е даже да са се самоунищожили.

В новата публикация Вандел предлага друго допустимо пояснение: че животът в действителност в действителност е постоянно срещан в Млечния път. Ако доста от скалистите планети, обикалящи в обитаемата зона на звездите, съдържат живот, извънземните евентуално няма да пилеят ресурсите си, изпращайки сигнали до всяка една в опит да споделят с водорасли или амеби.

Ако животът е постоянно срещан, интелигентните извънземни евентуално се интересуват повече от признаци на технология. Но техническите сигнали може да са сложни за разкриване. Земята излъчва сигнали, откриваеми от Космоса (под формата на радиовълни) едвам от 30-те години на предишния век.

На доктрина тези сигнали към този момент са обхванали към 15 000 звезди и орбитиращите им планети, само че това е дребна част от до 400 милиарда звезди в Млечния път. Освен това, написа Вандел, ще отнеме време за приемането на всяко назад известие от извънземни, тъй че единствено звезди в границите на 50 светлинни години са имали време да отговорят, откогато Земята е почнала да излъчва отвън планетата.

Дори по-лошо, най-старите радиосигнали на Земята не са били целеустремено предавани в Космоса, тъй че евентуално те са толкоз изкривени след към една светлинна година, че извънземните няма да могат да ги разграничат, съгласно Universe Today. (Хората изпращат първото целеустремено високомощно лъчение към извънземни със известието от “Аресибо ” през 1974 година, ориентирано към кълбовидния звезден куп M13. Някои учени считат, че е време да се изпрати последващо.)

Също по този начин, съгласно Вандел сигналите на Земята евентуално не са достигнали друга форма на образован живот. Въпреки това, с времето и защото нашата планета излъчва от ден на ден и повече радио бръщолевене, става по-вероятно софтуерните сигнали от Земята да намерят интелигентни слушатели.

Констатациите допускат, че може би няма интелигентни цивилизации в границите на към 50 светлинни години от нашата планета, написа създателят. Но интелигентният живот към момента може да е там - те просто чакат нашето позвъняване, написа Live Science.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР