Ако извършите търсене в Google с термина spy software ще

...
Ако извършите търсене в Google с термина spy software ще
Коментари Харесай

Как да се предпазите от проследяване в Интернет

Ако извършите търсене в Гугъл с термина „ spy software ” ще ви бъдат предоставени над 150 милиона резултати. Има голям интерес към тематиката, правилно е! Независимо от мотивацията или оправданието, шпионирането е нелегално. Това е жестоко навлизане в персоналния живот на хората и те би трябвало да създадат всичко, с цел да го предотвратят.

Не е нужно да страдате, в случай че някой ви шпионира. Има няколко потребни инструмента, които ще ви оказват помощ да намерите скрити шпионски приложения и стратегии на вашия компютър или смарт телефон. Ето по какъв начин съгласно Make Use Of може да се предпазите от незаконно следене и шпиониране.

1. Шпионски програмен продукт за смарт телефони
За мнозина смарт телефонът е единственият им сейф позещ персоналната им информация. От него получават достъп до имейлите и текстовите си известия, вършат фотоси, съхраняват банкова информация и така нататък Като такива смарт телефоните са съществена цел на злонамерените лица.

 

Веднъж конфигуриран на вашия смарт телефон, шпионският програмен продукт употребява връзката ви за данни, с цел да изпраща скрито информация, на индивида който ви шпионира. Това може да са повикванията ви, текстови известия и имейли, фотоси и видеоклипове, данни от Фейсбук, Twitter и други приложения за обществени медии, данни за следене на местоположението.

 

Количеството на данните ще зависи от шпионския програмен продукт. Например, някои шпионски приложения за смарт телефони могат да изпращат данни към далечен сървър, до момента в който други могат да задействат микрофона на смарт телефона за директно подслушване или да наблюдават местоположението в действително време посредством GPS.

Обикновено, шпионският програмен продукт не се вижда елементарно, без значение дали става въпрос за iOS или  Android устройство, иконата на такива приложения е скрита. За да избегнете шпионски програмен продукт, вземете следните ограничения:

- Винаги дръжте телефона си в себе си.
- Използвайте силна ключова дума, с цел да заключите устройството си. Не използвайте по-лесни варианти за заключване, като ПИН или шаблони. Добавете биометрична отбрана, когато е допустимо.
- Огледайте се когато отключвате и употребявате устройството си.
- Наблюдавайте устройството си за необичайно държание - случайно пробуждане, непредвидена интензивност, нараснало потребление на мрежата и така нататък
-  Наблюдавайте вашата честотна лента благодарение на приложение за наблюдаване на данни.

 

Проверете за странни приложения, употребяващи данни. Това може да е шпионско приложение, което изпраща данни. Потребителите на Android имат две благоприятни условия за следене и унищожаване на шпионски програмен продукт. Първо сканирайте устройството с Malwarebytes Security. Malwarebytes е извънредно почитан антивирусен инструмент. Изтеглете и сканирайте вашето Android устройство с него, след което премахнете рисковите приложения. Ако казусът със шпионския програмен продукт продължава, единствената опция е да извършите изцяло фабрично нулиране.

 

Ако имате iOS устройство може да употребявате приложението Cydia или да извършите фабричното нулиране.

 
2. Шпионски програмен продукт за десктопи
Приложения за далечен достъп, кийлогъри (keylogger) и зловредният програмен продукт са все способи за шпиониране на интензивността на компютъра ви. Разнообразието от шпионски приложения за настолни и портативни компютри значи, че има няколко тактики за разглеждане. Помислете за следните ограничения, с цел да избегнете шпионирането на вашите компютри:

- Използвайте мощна неповторима ключова дума за всеки акаунт.

- Задайте  екрана да се заключва след доста малко време откакто сте спрели да употребявате компютъра. Винаги заключвайте компютъра, когато излизате от стаята.

- Никога не позволявайте на никого да употребява вашия десктоп като админ. С администраторски привилегии злонамерените лица могат да конфигурират каквито желаят приложения. Само админът би трябвало да конфигурира приложения.

- Инсталирайте мощен антивирусен пакет.

- Следете за стратегии, които не си спомняте да сте конфигурирали.

Този лист не е обстоен. Ако някой в действителност желае да шпионира компютъра ви, той ще откри метод да конфигурира рисковия програмен продукт без ваше познание. В множеството случаи за инсталирането на шпионския програмен продукт е необходим пряк достъп до компютъра.

 

Ако на вашия десктоп има конфигуриран шпионски програмен продукт, може да забележите някои промени при работа. Всички проблеми са аналогични на тези при злонамерения програмен продукт, тъй като в реалност шпионският програмен продукт е тъкмо подобен. Ето защо да следите:

- Вашия компютър се бави.

- Крашва на инцидентен принцип.

- Показва голям брой изскачащи прозорци или различен тип реклами.

- Принуждава ви да се пренасочите към случайни уеб страници.

- Откривате непредвидени настройки на браузъра.

- Показва инцидентни известия за неточност.

 

Засичането на шпионския програмен продукт на вашия компютър не е лесна работа, само че можете да го извършите. Потребителите на Windows и macOS би трябвало да изтеглят и конфигурират Malwarebytes Premium, след което да сканират системата си. Стартирайте системата си в безопасен режим (Safe Mode), след което стартирайте сканирането. Шпионският и злотворен софтуери могат да се скрият по време на постоянното зареждане.

 
3. GPS проследяващи устройства
Ако индивидът, който желае да ви шпионира няма достъп до вашия смарт телефон или десктоп, може да се опита да наблюдава вашето напредване. GPS проследяващите устройства са относително евтини.

 

Те също по този начин елементарно се крият върху огромен предмет, като кола да вземем за пример. GPS проследяващите джаджи са дребни. Ако желаете да намерите такава във вашия автомобил, би трябвало да извършите задълбочено търсене.

 

Ако не можете да видите нищо, пробвайте да употребявате детектор за радиочестоти. Можете също по този начин да заглушите GPS сигнала с устройство за заглушаване на GPS.

 
4. Шпиониране с камери и микрофон
Този който е решил да ви следи може да скрие камера и/или микрофон на доста места поради дребните им размери. Ако подозирате, че във вашия офис или дом има камера и микрофон, проверете обширно на всички места. Ако не откривате нищо, само че съмненията ви нарастват, изключете всички светлини през нощта и се огледайте за иточник на LED светлина.

 

Ако не можете да намерите камера или микрофон, само че подозирате, че някой ви шпионира, пробвайте да ги намерите благодарение на вашия смарт телефон. Има положителни приложения за смарт телефони, които сканират за радиочестотни излъчвания или електромагнитни полета. Приложенията са налични за устройства с iOS и Android. Безжичните камери предават на честоти от 900 MHz до 5.8 GHz.
 
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР