Ако изтеглим от Европейската комисия внесените териториални планове за енергиен

...
Ако изтеглим от Европейската комисия внесените териториални планове за енергиен
Коментари Харесай

Премиерът Денков: Ако изтеглим плановете от Брюксел, няма за какво да преговаряме

" Ако изтеглим от Европейската комисия импортираните териториални проекти за енергиен преход на въглищните райони, няма да има защо да преговаряме. В Брюксел се разискват съответни текстове, а не планове ", за следващ път изясни министър председателят акад. Николай Денков пред публицисти в Народното събрание. Това оповестиха от държавния пресцентър.
 
Който желае държавното управление да изтегли проектите, се пробва да провали неговите старания да развие енергетиката в България. Това би блокирало опцията да се направи проект за промяна на районите, тъй като милиардите от Европейския съюз (ЕС) са нужни за основаване на нови работни места, за привличане на вложители, за обществени ограничения, за всичко, от което се нуждаят хората в областите Стара Загора, Кюстендил и Перник през идващите години.
 
Преговори с Брюксел са вероятни до края на ноември т.г., само че те ще се водят в границите на европейските регламенти. Регламентите имат силата на закон и не можем да ги нарушаваме, сподели министър-председателят от трибуната на Народното събрание. " Тези, които приканват да не ги изпълняваме, в действителност имат скрита мисъл: " Дайте да излезем, в случай че можем, от Европейския съюз, само че още не знаем по какъв начин ". Защото българското население, за ваше страдание, в по-голямата си част е проевропейско ", обърна се акад. Денков към депутатите от " Възраждане ".
 
Премиерът дефинира като политизиран дебата в Народното събрание за съглашението сред страната и протестиращите енергетици, подписано нощес. " Този диалог беше изпълнен с доста лъжи и откровени неистини. Той беше допълнен и с избрани простащини. Срам е в това Народно заседание да се води диалог по такава значима тематика и в тази тематика вие да вкарвате дебелашки намеци и неистини ", съобщи министър-председателят на депутати от опозицията.
 
Той акцентира, че подписването на съглашението и неговото легитимиране от Народното събрание е поискано от протестиращите и всеки, който го отхвърля, не почита тяхното предпочитание. В отговор на поредна клевета акад. Денков още веднъж разясни, че предстоящите от Европейски Съюз сред 3 милиарда и 4 милиарда лева за въглищните райони няма да бъдат разпределяни сред другарски компании, а вложени в икономическо развиване и нови работни места.
 
Запитан от публицист, министър-председателят изрично отхвърли каквото и да е желание да желае оставката на енергийния министър Румен Радев. " Това е индивидът, който би трябвало да свърши голямата част от работата, която следва през идващите месеци ", уточни акад. Денков.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР