Ако използвате Andy може да е време да го премахнете

...
Ако използвате Andy може да е време да го премахнете
Коментари Харесай

Емулатор за Android доставя криптокопач

Ако употребявате Andy може да е време да го премахнете от системата си и да сканирате компютъра си за съществуването на злотворен програмен продукт.
Според отчети на специалисти по осведомителна сигурност, известният емулатор за Android, Andy, идва дружно с троянски кон, който конфигурира миньор на криптомонети. Софтуерът употребява графичния процесор на машината, с цел да добива няколко вида криптовалути. За това предават, консуматор на Reddit, Лорънс Абрамс от страниците на Bleeping Computer и други. Потребителят на Reddit, който се натъква на измамата се свързва с създателите на програмата посредством форума на Andy, само че не получава отговор, а тематиката му бива изтрита навреме.

Когато бива свален и конфигуриран Andy, пред потребителя се показва покана за апаратура на непряк програмен продукт, прочут на разработчиците по сигурността пакет, който е прочут с това, че идва пакетиран с криптоминьор. Дори и да бъде отказано въпросното предложение, зловредната стратегия се конфигурира в системата.

Софтуерният пакет, приближаващ с Andy предлага, както безвреден програмен продукт, като Acast, WinZip и други, по този начин и нещо наречено GoogleUpdate.exe, което конфигурира на собствен ред Update.exe, създаващ развой, който започва след това дружно със системата. Това, което кара Лорънс да има вяра, че зловредната стратегия не е инцидентно попаднала в инсталатора на Andy е, че Updater.exe носи цифровия автограф на AndyOS.

Лорънс се е опитал да се свърже с екипа зад Andy, само че не е получил отговор.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР