Ако изборите за парламент бяха днес, в Народното събрание биха

...
Ако изборите за парламент бяха днес, в Народното събрание биха
Коментари Харесай

Маркет Линкс: 5-партиен парламент, ако изборите бяха днес

Ако изборите за парламент бяха през днешния ден, в Народното събрание биха влезнали пет партии . Това демонстрират данните от изследване на Маркет линкс, представени от " 24 часа ".

Проучването е осъществено взаимно от " Маркет ЛИНКС " и БиТиВи. То е извършено в интервала 26 септември - 8 октомври 2023 година измежду 1032 пълнолетни лица по методите директно изявление и онлайн анкета.

Първа политическа мощ остава ГЕРБ-СДС с 23,6% . На втора позиция се подреждат ПП/ДБ със 17,5% поддръжка. Челната тройка се добавя от Движение за права и свободи с 12,4 %. Останалите две партии, които влизат в Народното събрание са Възраждане с 11,1% и Българска социалистическа партия с 7,9% поддръжка.

Под чертата остава Има Такъв Народ с 2,8 пункта. 6 % от гласоподаватели биха подкрепили друга партия, която също остава отвън Народното събрание. 5.9 от респондентите не поддържат никого. 12,8 % пък не са решили дали биха дали своят вот.

Политикът с най-високо доверие е президентът Румен Радев . Той се употребява с 43% поддръжка и 35 % отрицание. На второ място по този индикатор се подрежда водачът на ГЕРБ Бойко Борисов с 25% утвърждение и 60 пункта отрицание. На трета позиция е премиера Николай Денков с 24% утвърждение и 52% отрицание.

Голямо остава и недоверието към институциите. Подкрепата за държавното управление е 21 пункта, а неодобрението 53%. 15% пък е поддръжката за националното заседание, а неодобрението към него е 63 %.

Сходна е и обстановката в прокуратурата, която се употребява с 15% утвърждение и 58% отрицание. Одобрението към съда е едвам 14 %, а неодобрението - 59 пункта.
 Маркет Линкс: 22% е утвърждението за кабинетът Денков-Габриел
Маркет Линкс: 22% е утвърждението за кабинетът Денков-Габриел

Според 28 % от българите държавното управление ще се задържи на власт до локалните избори
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР