Ако истината е някъде там, тя със сигурност още не

...
Ако истината е някъде там, тя със сигурност още не
Коментари Харесай

Истината е някъде там? Какво се случва в небето над САЩ

Ако истината е някъде там, тя сигурно още не е явна, написа в. " Ню Йорк таймс " по отношение на това, че Съединени американски щати и Канада проверяват три неидентифицирани летящи обекта, свалени над Северна Америка през последните три дни.

Пентагонът и разузнаването се пробват да схванат защо става дума, откакто три неидентифицирани обекта, летели над американските щати Аляска и Мичиган, както и над Канада, бяха изумени с ракети от изтребители в петък, събота и неделя. Последните събития, развили се в небето над Северна Америка, станаха в белязана от комплициране конюнктура, при която на моменти изглеждаше сякаш се случва настъпление на НЛО-та, разяснява изданието.

Тези епизоди повдигат два въпроса: първо, какви са били тези обекти; и второ, за какво Съединени американски щати, както наподобява, внезапно стартират да виждат повече такива обекти и да смъкват повече. На първия въпрос към този момент няма отговори – американските управляващи не знаят какви са били тези обекти, нито каква е била задачата им или от кого са били изпратени. Що се отнася до втория въпрос, не е ясно дали внезапно са се появили повече обекти. Със сигурност обаче след неотдавнашния набег на китайски шпионски балон армиите на Съединени американски щати и Канада са станали свръхбдителни във връзка с някои обекти, които преди този момент може би са били допускани да минават, отбелязва вестникът.

more strange objects in the usa sky
— DELTA 9 (@DELTA9_DELTA9)
След прелитането на шпионския балон този месец Северноамериканското военновъздушно-космическо командване (НОРАД) настрои своята радарна система по този начин, че тя да бъде по-чувствителна. В резултат на това броят на засичаните обекти внезапно се усили. В други думи, НОРАД засича повече обекти, тъй като ги търси, след вдигналия се звук в обществото поради шпионския балон, летял над континенталната територия на Съединени американски щати в продължение на седмица, преди да бъде свален на 4 февруари.

Американски длъжностни лица не отхвърлят изцяло теориите, че би могло да има още обекти. Някои считат, че е допустимо обектите да са от Китай или от друга непозната мощ и че може да имат за цел да ревизират опциите за засичане след случая с шпионския балон.

Попитан на конференция дали изключва опцията за извънземен генезис на обектите, американският военачалник Глен Ванхърк отговори, че " не изключва нищо на този стадий ". Но във вчерашни изявленията чиновници по националната сигурност се отнесоха скептично към всевъзможни допускания, че свалените от военновъздушните сили обекти са били някакъв тип извънземни гости. Висш чиновник съобщи, че никой не мисли, че тези обекти са нещо друго с изключение на устройства, основани на Земята, показва " Ню Йорк таймс ".

more strange objects in the usa sky
— DELTA 9 (@DELTA9_DELTA9)
Свалянето на китайски балон над територията на Съединени американски щати, последвано от свалянето на два обекта над Аляска и Канада и на още един над Мичиган, ускори паниката за сигурността на Северна Америка и още повече обтегна връзките с Китай, отбелязва английският в. " Гардиън ".

Като ответна мярка за китайския шпионски балон американското комерсиално министерство добави в петък шест китайски юридически лица, които съгласно него са взели участие в програмата за балоните, към лист с лица, във връзка с които на американските компании е неразрешено да правят доставки. Това е следващата стъпка на държавното управление на Съединени американски щати за ограничение на износа на западни технологии, които Китай може да употребява, с цел да ускорява военния си капацитет, показва в. " Уолстрийт джърнъл ".

Англия ще стартира обзор по сигурността по отношение на китайските шпионски балони, написа лондонският в. " Дейли телеграф ".

American officials do not know what the objects were, much less their purpose or who sent them. So for now, the U.S. and Canada are left to investigate three unidentified flying objects shot down over North America in the past three days.
— The New York Times (@nytimes)
Британският министър на защитата Бен Уолъс сподели, че Лондон ще работи с Вашингтон и други сътрудници, с цел да проучва разследващите данни и да направи оценка на заплахите от балоните. Прегледът ще бъде употребен, с цел да се реши дали са нужни промени в наблюдението на английското въздушно пространство. Депутати предизвестиха, че над Англия може да са прелитали балони, а министерството към този момент отхвърля да отхвърли тази опция.

Шпионските балони са най-новото развиване във все по-обтегнатите връзки на Англия с Китай, разяснява изданието.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР