Ако искате да запазите възможно най-дълго полезните качества на сушените

...
Ако искате да запазите възможно най-дълго полезните качества на сушените
Коментари Харесай

Ако съхранявате така сушените плодове, те ще са годни за хапване дълго време

Ако желаете да запазите допустимо най-дълго потребните качества на сушените плодове, би трябвало да знаете по какъв начин вярно да ги съхранявате. Влажността и опаковката са факторите, които директно въздействат на запазването им.
Какво още би трябвало да знаете за съхраняването на сушените плодове?
За да се запазят вкусни и потребни, влажността на плодовете би трябвало е 17 – 24%. Имайте поради обаче, че другите типове плодове би трябвало да се съхраняват в обособени пликове, защото имат друга мокрота. В противоположен случай рискувате бързо да се скапват или да се появят мухъл и вредители.

Не е желателно също да се пресушават плодовете. Ако допуснете това, ще намалите техните потребни качества. Те ще потъмнеят и по-късно няма по какъв начин да ги възстановите.

За предпочитане е изсушените плодове да се съхраняват в стъклени буркани или найлонови пликове.

Някои хора избират да употребяват платнени торбички, които по-късно връзват плътно в горната част. Ако разполагате с такива, не е проблем да ги употребявате. Важно е обаче от време на време да проверявате храната за вредители.

Не се изненадвайте, в случай че тежестта на сушените плодове се трансформира с времето. Когато въздухът е прекомерно изсъхнал, той черпи от влагата им и те стават по-леки, когато ги поставите върху кухненската везна, с цел да ги претеглите.
Каква е тайната на сушените плодове
И сами знаете, че сушените плодове са извънредно потребни и по тази причина е целесъобразно да ги похапваме постоянно, само че и с мярка, защото в тя...
Прочети повече
Когато въздухът е мокър, се получава противоположният резултат. В този случай обаче появяването на мухъл е съвсем обезпечена, по тази причина доста би трябвало да се внимава.

Не бива плодовете да се съхраняват в пластмасови контейнери. По този метод рискувате да станат лепкави и неприятни за консумация.

Ако сте твърдо решени, че желаете да ги съхранявате в пластмасови кутии, погрижете се до тях да доближава някакъв въздух, тъй че да не се постанова скоро по-късно да ги хвърляте.

Не забравяйте, че сушените плодове са извънредно потребни и в тях се съдържат редица скъпи субстанции. Похапвайте ги, само че с мярка!

Още от ПОЛЕЗНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР