Ако искате да избягате от оживения град и да отидете

...
Ако искате да избягате от оживения град и да отидете
Коментари Харесай

Швейцарските власти плащат, за да се заселите в това китно селце

Ако желаете да избягате от оживения град и да отидете на някое по-спокойно място, шансът е на път да ви се усмихне. Малко селце в швейцарските Алпи може да стартира да заплаща на чужденци, единствено с цел да живеят в него.

Красивият град Албинен ще реши с гласоподаване дали да одобри решение, съгласно което ще предлага пари на " външни лица ", с цел да се заселят в селото за най-малко 10 години. С тази самодейност локалните управляващи се надяват да преодолеят негативните последствия, които има върху стопанската система на селото всеобщото му обезлюдяване.

Според осведомителния бюлетин на Албинен, на възрастни лица и деца ще бъдат изплатени надлежно 25 200 щ.д. 10 000 щ.д. Задължително изискване е всички претенденти да са на възраст 45 години или по-млади.

Все отново би трябвало да се означи, че не всеки би могъл да се възползва от тази скица - парцелите, които новодошлите избират да купят в селото, би трябвало да са на минимална стойност от почти 200 000 щатски $. За да получите парите, предлагани от Албинен, наподобява, че първо ще би трябвало да извършите доста по-голяма инвестиция в него.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР