Ако искат да обяснят нещо на някого, трябва да бъде

...
Ако искат да обяснят нещо на някого, трябва да бъде
Коментари Харесай

Румен Радев наложи вето на вдигането на данъка за старите коли


Ако желаят да обяснят нещо на някого, би трябвало да бъде обяснено на българския народ. По Конституция президентът стои в края на законотворческия развой. Това сподели пред публицисти президентът Румен Радев във връзка настояването на ръководещите за среща, на която на президента да бъдат показани законовите промени в Кодекса за застраховането, които касаят цената на застраховката "Гражданска отговорност ", съобщи Novini.bg

Наложих несъгласие върху Закона за корпоративното подоходно облагане, с което давам опция на Народното събрание да има задоволително време да прегледа ветото и да не се забавят периодите за приемане на бюджет 2019 година, заяви Радев. Припомняме, че на 7 ноември 2018 година Народното събрание одобри окончателните промени в Закона за корпоративното подоходно облагане, с които се направиха промени и в редица други данъчни закони. Парламентът одобри притежателите на остарели коли да заплащат по-висок налог.

Държавният глава посочи, че не може да каже дали ще наложи несъгласие и на законовите промени, свързани с тавана на компенсации на близки на починали при произшествия. При мен не е пристигнал този закон. Първо би трябвало да обяснят на българския народ, на българските жители. В никакъв случай не желая да се въвличам в законотворческия развой на българския парламент, съобщи президентът.

В отговор на въпрос, че в европейския отчет за България се чака да бъде маркиран прогрес на страната ни в битката с корупцията, президентът съобщи: "Самите митинги са задоволително основателни като мотив и демонстрират действителното положение ".

По мотив настояването на Асоциацията на европейските журналисти-България да бъде наложено несъгласие върху медийния законопроект, импортиран от депутатите от Движение за права и свободи Делян Пеевски, Йордан Цонев, Хамид Хамид и Велислава Кръстева, Румен Радев съобщи: "Без бистрота и независимост на медиите не можем да имаме сполучлива политика ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР