Ако искаме да затвърдим демокрацията, ние трябва да произведем система

...
Ако искаме да затвърдим демокрацията, ние трябва да произведем система
Коментари Харесай

ГОРЕЩО! Карадайъ в подкрепа на хартиената бюлетина: Имам поводи за недоверие към машините!

Ако желаеме да затвърдим демокрацията, ние би трябвало да произведем система и модел, да произведем избори, към чиито резултат да имат доверие жителите.

Това съобщи ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на въпрос дали Движение за права и свободи ще поддържа връщането на хартиената бюлетина в изборния развой, предава epicenter.bg.

Не експертите, не експертите, а участниците и жителите би трябвало да имат доверие в резултата, разясни той в коридорите на Народното събрание.

Мустафа Карадайъ уточни, че има мотиви за съмнение към машините и сподели: „ Брой подписи и брой гласове имат разлика, брой разписки и брой гласове имат разлика. Става въпрос за проблематичен програмен продукт, което значи, че няма по какъв начин да имаме доверие в резултата от машините. “

Предложението да се върнат хартиените бюлетини, като се даде опция на жителите да избират по какъв начин да гласоподават – с хартия или с машина, пристигна от Българска социалистическа партия. То се поддържа от още две парламентарни групи – на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили и на Движение за права и свободи.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР