Ако имате усещането, че живеете в средата на 90-те години

...
Ако имате усещането, че живеете в средата на 90-те години
Коментари Харесай

ЗЛОВЕЩО: Весо Телото стана наркобос №1 в София, ченгета го пазят срещу 20 бона на месец

Ако имате чувството, че живеете в средата на 90-те години на предишния век, сте на прав път – проведената престъпност се реорганизира и стремително си връща изгубените позиции.

Пример за това са страховитите главорези от Бандата на чуковете, която сега се оказа №1 по обороти в търговията с опиати, издаде пред „ Уикенд ” топ източник от спецслужбите.

Информатор от ъндърграунда удостовери, че люлинската Банда на чуковете е съумяла да вземе огромния къс от разпространяването на дрога в столицата.

Поредният напредък на „ Чуковете ” се свързва с името на един от старите играчи в бандата – 35-годишният Веселин Ермалаев, по прякор Весо Телото. Ултрасът е оглавил разбойническата бригада, откакто тарторът й Любомир Симеонов се отдръпна от незаконния свят.

Бившият телохранител на Таки Любо Чука е състезател, ММА войник, треньор и притежател на бутик за облекла. От 2009 година, когато беше упрекнат за присъединяване в наркогрупата, той не се е замесвал в закононарушения. Така изгряла звездата на люлинския разбойник Весо Телото, изясни източникът на „ Уикенд ”.

В момента Телото и приятелите му са залели София с опиати – главно кокаин и амфетамини. Улични дилъри признали, че „ белото ” било с доста ниско качество, тъй като алхимиците на Весо Телото разреждали опиата с химикали, с цел да вдигнат количеството. „ Търговците на дребно ”, подчинени на Веселин Ермалаев, продавали отровата си във всички известни нощни заведения – главно в Студентски град и копторите в центъра на София.

Лично новият необут на Бандата на чуковете се разплаща с охранителите в нощните заведения, с цел да пускат вътре единствено негови дилъри. Униформеният източник на „ Уикенд ” твърди още, че Весо Телото е прикоткал в структурата си даже малолетни възпитаници, които да пласират смесената до неразбираемост кока на почитателите на лесното благополучие.

Заради новата огромна крими търговия Веселин Ермалаев обект на разработка в отдел „ Вътрешна сигурност ” в Министерство на вътрешните работи. Причина са приказките му, че топ ченге от върховете на ГДБОП персонално е спуснало чадър над незаконната му активност против „ комисионна ” от 20 000 лв. на месец.
 Има ли обвързаности зам.-директорът на ГДБОП Димитър Калганджиев с групата на Весо Телото? Отговор на този въпрос търси дирекция „ Вътрешна сигурност ” към МВР
Реклама

Неофициално се твърди, че става въпрос за заместник-директора на ГДБОП Димитър Калганджиев. Той е някогашен началник на полицията в Ботевград. 

С името на Калганджиев се изяснява и странният факт, че всяко лице, което е пуснало тъжба или сигнал до ГДБОП за незаконна активност на Веселин Ермалаев и групата му, след това е натискано от ченгета да си отдръпна показанията.

Смята се, че висшият началник в ГДБОП и още няколко служители на реда към този момент са на мушката на „ Вътрешна сигурност ” тъкмо поради връзки с Весо Телото и Бандата на чуковете.

Сред пробитите униформени към „ Чуковете ” са някогашните шефовете на опиатите в ГДБОП – Цветан Панков и Кирил Ванков, които бяха задържани като помагачи на наркомафията, безапелационен е информаторът на „ Уикенд ”.

В началото на юли 2020-а Апелативният профилиран углавен съд остави в ареста бандитския тандем в униформа Панков и Ванков. Ченгетата бяха арестувани по обвиняване за обтягане на чадър над разпространители на опиати против материално облагодетелстване.

Според обвиняването, топ ченгетата и тяхната помощница Василена Фикирлийска са взели участие в проведена незаконна група с користна цел.

По време на съвещанието стана ясно, че лица с престъпно минало са свидетелствали против арестуваните. Един от тях дал белязаните пари на Панков. Преди това алармирали „ Вътрешна сигурност ” на Министерство на вътрешните работи и дал показания, че висшите антимафиоти взимали пари за чадър.

Интересен миг е, даже в този момент и двамата са забелязвани в региона на „ Цариградско шосе ” 133, където се обитава ГДБОП, да „ беседват ” с сътрудници, евентуално пробвайки се да измъкнат настояща информация към акции на антимафиотите против разпространяването на опиати в София.

Пак през юли 2020-а пристигна новината, че Весо Телото се е разминал с повече от скромното наказване от 10 месеца затвор за присъединяване си в Бандата на чуковете. Кримигероят се търсеше месеци наред, като през това време се снабди и с обвинявания като част от наркогрупата.

Въпреки многочислените си престъпни прояви, Весо Телото се договорил със спецпрокуратурата за 10 месеца зад решетките, като му се приспадне времето, прекарано там. Споразумението е утвърдено в края на юни 2020-а от спецсъдията Антон Урумов. Заедно с люлинския престъпник договорка сключил и Веселин Иванов. Той отнесе 2 години и 10 месеца условно с 5-годишен изпитателен период.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР