Ако имате свои деца, вие вероятно добре знаете колко ограничен

...
Ако имате свои деца, вие вероятно добре знаете колко ограничен
Коментари Харесай

Вкусове за пораснали деца

Ако имате свои деца, вие евентуално добре знаете какъв брой стеснен е усетът им към храната. Със сигурност сте се нагледали на голям брой криви физиономии, мръщене и мусене по време на хранене. Не се сърдете на детето си, повода не е единствено в характера или в ината му. Бебетата имат присъщ вкус за сладко, тъй че извънредно мъчно може да ги изкушите с нещо соленко.

Доказано е, че бебетата се раждат с 30 000 вкусови рецептора, като в следствие с годините те доста понижават действието си. При възрастен човек единствено към една трета от тях към момента ни оказват помощ да отличаваме другите усети. Точно по тази причина към този момент харесваме усетите, които в детството сме ненавиждали.

Замислете се за храните, които сте ненавиждали, когато сте били на 5-6 години, и какъв брой в действителност от тях към момента ненавиждате. С намаляването на рецепторите понижава и чувствителността на небцето на човек и той към този момент харесва всевъзможни необичайно миришещи и изглеждащи храни.

Според извършено проучване, откакто минат 22 годишна възраст, хората стартират постоянно да похапват по свое лично предпочитание скумрия, козе сирене, зеленолистни зеленчуци, къри, синьо сирене, пармезан.

Всички тези съставки несъмнено не са били в листата с желани храни от предишното, само че с смяната на организма ни освен че към този момент имаме предпочитание да ги консумираме по-често, само че в множеството пъти най-мразените преди стават най-любими в този момент.

 Пармезан

Проучването е извършено във Англия и в него взели участие съвсем 2000 индивида. Резултатът при съвсем всички бил еднакъв. Те към този момент нямали нищо срещу хряна, чесъна и копривата.

Вероятно фактът, че към този момент сме осъзнати същества, грижещи се за вярното действие на организма и мислещи за здравословното хранене, също подкрепя тези коренни вкусови промени.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР