Ако имате проблеми с целулит, не сте единствената. Това е

...
Ако имате проблеми с целулит, не сте единствената. Това е
Коментари Харесай

4 мита за целулита, в които още вярваме

Ако имате проблеми с целулит, не сте единствената. Това е доста постоянно срещано положение на кожата, което визира съвсем всички дами. Целулитът не дискриминира. Той визира дами от всевъзможни форми, размери, възрасти и раси и почтено казано почти 90% от дамите имат целулит.

Ето обаче кои са митовете, които към момента съществуват в обществото:

Мит 1: Само хората с наднормено тегло имат целулит

Няколко фактора могат да причинят целулит, само че тежестта единствено по себе си не е един от тях. Хормоните, генетиката, структурата на кожата, полът и методът на живот могат да играят роля в образуването му. Естрогенът играе огромна роля за метода, по който портокаловата кожа наподобява. С придвижване на възрастта, телата ни създават по-малко естроген, което може да докара до по-лоша циркулация и понижаване на производството на колаген, т.е. трапчинките стават по-видими.

Мит 2: Кардиото лекува целулит

Да, кардио тренировките като тичане и скачане могат да оказват помощ да стопите мастните кафези, само че няма да ви отърват от портокаловата кожа. За да помогнете за изглаждането на кожата посредством извършения, би трябвало да комбинирате аеробна интензивност със силови тренировки. Това ще стегне и тонизира мускулите ви за по-стегнат външен тип, като целулитът ще наподобява по-малко видим.

Мит 3: Отслабването отстранява целулита

На доктрина по-малкото мастни кафези биха означавали по-малко целулит, само че отпущането на кожата, което се случва със загубата на тегло, в действителност може да утежни външния тип на кожата.

Мит 4: Липосукцията е най-хубавото решение

Тази процедура в действителност може да направи разпределението на мазнините в тялото ви по-неравномерно, което води до повече трапчинки и талази.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР