Ако Има такъв народ“ беше в парламента щеше да има

...
Ако Има такъв народ“ беше в парламента щеше да има
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Кирил Петков и Асен Василев ще продадат всичко, за да са в Министерски съвет

Ако „ ИТН “ беше в Народното събрание щеше да има болшинство без ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “ и щеше да има държавно управление. Това съобщи Тошко Йорданов, зам.-председател на „ ИТН “ в предаването „ Лице в лице “ по bTV.

Йорданов беше безапелационен, че „ ИТН “ ще взе участие на идващите парламентарни избори.

Следващия парламент, който пристигна скоро ние ще бъдем там, където ни е мястото. Ако „ ИТН “ беше в Народното събрание щеше да има болшинство без ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “ и щеше да има държавно управление. Партии, които споделиха, че ще се борят с модела ГЕРБ, единствените, които удържахме сме ние. Кирил Петков и Асен Василев ще продадат всичко, с цел да са в Министерски съвет, добави зам.-председателят на „ ИТН “.
На въпрос по какъв начин „ ИТН “ са се трансформирали от първа политическа мощ в последна единствено за няколко месеца, Йорданов уточни, че това е българската политика.

Това не се е случвало до момента, тъй като нито една партия до момента не си е спазвала думата. Само пред месец „ Продължаваме промяната “ и ГЕРБ единствено дето не се биеха по улиците. От два дни те единствено дето не се целуват уста в уста. Ако си държаха на думата нямаше да вършат това. Имаме партия, която плю на всичко, което е споделила и плю на тези деца, които бяха бити под Министерски съвет. Ние сме единствената партия, която удържа на думата си. Ако това е вредата ще я понесем, сподели още той.

Свалихме държавното управление, тъй като беше основано въз основа на съглашение. Те го нарушиха и обезсмислиха коалиция. Не се спазваше в доста точки – главно във външна политика. Две страни, когато не си съблюдават сделката този съюз е неправилен. След като хората са се почувствали разочаровани, значи са прави. Този развой е нагоре и надолу, идва време, в което тези неща стартират да се виждат и да се чуват, добави Йорданов.

Той разяснява и предлагането на „ ИТН “ за референдум за президентска република.

Искаме да попитаме жителите дали би трябвало да станем президентска република. Личното ми мнение е да. В партията нямаме несъгласие по тематиката, ние видяхме какво е от вътре и по какъв начин работи. Ще има ясна отговорност, надзор на едната власт към другата. Сега Министерски съвет ръководи Народното събрание и няма надзор от законодателната към изпълнителната власт, означи Йорданов.

По думите му в случай че някоя партия е основана под защита на президента е „ Продължаваме промяната “ не „ ИТН “.

Относно напусналите „ ИТН “, Йорданов съобщи: Нашият метод е да наемаме специалисти за съответна активност. За дадена активност би трябвало да се поставя специалист, не политическо лице. С тези хора, специалистите ни, диалози са се водили, когато има избори. Ива Митева е специалист, който беше за приключване на съответна работа. Тя е най-хубавият ръководител на Народното събрание.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР