Ако има нещо тревожно, което се случва в момента на

...
Ако има нещо тревожно, което се случва в момента на
Коментари Харесай

Анализатор коментира руската частна армия Вагнер в Белград

Ако има нещо обезпокоително, което се случва сега на Балканите е, че съветската частна войска " Вагнер " отваря собствен офис в Белград.

Целта на офиса е доста ясна- битка с антируските настроения, разяснява интернационалният анализатор Драгомир Младенов. 



" Екипът на центъра назовава задачата си реализиране на обществена дипломация, чиято цел е подсилване и развиване на другарските връзки сред Русия и Сърбия благодарение на „ меката мощ “.

Новината за откриването на центъра идва на фона на нарасналото напрежение сред Сърбия и Косово, откакто разногласието към новите правила на Прищина за регистрационните номера на колите провокира всеобщо овакантяване на сърби от косовските държавни институции.



Novini.bg/ Canva

От една страна " Вагнер " стартира малко по малко да приватизира част от функционалностите на Руската федерация - войска, а към този момент и дипломатическа активност. Бойният опит на наемната войска към този момент е много богат- Африка, Сирия, Източна Украйна сега. Частта показва боеспособност, висок дух и почтени триумфи.

Заплахата за района идва от това, че главната активност на " Вагнер " е военната и това ме прави песимистичен, че активността на новотворения център ще се ограничи единствено до дипломация.

Оттам можем да чакаме и усилване на противопостaвянето на евроинтерграционните процеси в района, които по този начин или другояче стоят под въпрос.

Напомням, че в Ниш, доста покрай българската граница, действа съветски " филантропичен " център, който мнозина западни експерти по сигурността дефинират като съветски плацдарм в района.

В същото време Сърбия бързо се преоборудва с китайски дронове, съветско Противовъздушна отбрана, самолети и сухопътна техника.

България би трябвало умно да се ориентира в обстановката и да се погрижи за личната си и съюзническата сигурност посредством бързо увеличение на отбранителния си потенциал ", написа Младенов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР