Ако има дума, с която да опишем Линда Фрухвиртова, то

...
Ако има дума, с която да опишем Линда Фрухвиртова, то
Коментари Харесай

Целта пред сестри Фрухвиртови: „Искаме да сме като Серина и Винъс“


Ако има дума, с която да опишем Линда Фрухвиртова, то това безспорно би било „ зряла “. На корта тактическата ѝ еластичност е една от главните ѝ сили. Извън него се оправя с лекост с вниманието, приказва със успокоение и убеденост, неприсъщи за 17-годишна изгряваща звезда.

Под №82 в света, по-възрастната от двете сестри стартира акцията си на Australian Open с победа с 6-0 6-4 над Джейми Форлис. Придружена от татко си Хинек и сътрудника си от IMG Марижин Бал, тя даде изявление на британски пред Tennis Majors.

„ Наистина не ми основава напрежение, тъй като давам изявленията от доста дребна, “ споделя тя с усмивка. „ Върви ръка за ръка с това да си тенисист, не си мисля, че съм звезда в този момент. Приемам го като нещо обикновено – отговаряш на въпроса и продължаваш. “

По-малката ѝ сестра, Бренда, също сграбчи вниманието, когато завоюва осем трофеи на равнище ITF през предходния сезон. В Мелбърн преодоля квалификациите, само че отстъпи на Александра Саснович в първия кръг на главната скица.

Още преди да се родят, родителите им основават лист със спортове, на които да ги запишат:

„ Избрахме тениса, тъй като е най-щадящ за тялото, “ показва Хинек Фрухвирт пред Isport. И двете преди този момент минават през леката атлетика, гимнастиката и ските, само че в последна сметка остават в тениса, защото им харесва опцията всичко да зависи от тях самите. Още от първия ден подхождат съществено и Линда постоянно избира непреклонността като свое значимо качество.

„ Винаги съм казвала, че най-голямата ми мощ е метода, по който се боря – по който се разпределям. Така съм от дете – съпротивлявам се до края, даже техниката ми да не бе най-хубавата. Винаги излизах на корта с религия. Смятам, че най-хубавият гений, който можеш да имаш, е този да работиш крепко и да си порядъчен, “ споделя тя.

Играта ѝ е прецизна, бързо разпознава преимуществата и минусите на съперниците и може да играе по разнообразни способи. Срещу Форлис миксира плоски удари със мощно лифтирани такива, с цел да извади съперничката си от зоната на комфорт. Висока 172 см. тя има мощни удари и не се тормози да навлиза в корта. Засега най-голямата уязвимост е втория сервис.

„ Разбира се, има доста неща, които мога да подобря, само че това е нещо позитивно на моята възраст. Смятам, че играя добре, само че се пробвам да ставам все по-силна. “

На Miami Open предишния сезон Линда се възползва отлично от предоставения „ уайлд кард “, с цел да победи Ковинич, Мертенс и Азаренка, преди да отстъпи на Бадоса. На US Open записа и първата си победа в съществена скица от Шлема, преди да добави дебютен трофей в Ченай.

„ Все още всичко това ми е ново, тъй че задачата ми е да продължа да натрупвам опит в WTA Тура, да играя огромни мачове против топ тенисистки. Искам да подобря играта си и да не преставам да се изкачвам в ранглистата. “

Като дете тя харесва най-много Федерер и Серина, а с Бренда мечтаят да покорят света – тъкмо както сестрите Уилямс:

„ Разбира се, че е по този начин – желаеме да бъдем най-хубавите и имаме най-високите вероятни цели. Ще забележим какво ще се случи. “
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР